Michal Palko si v Breznici zastrieľal aj s úrokmi

Sportnet|7. máj 2014 o 00:00

Nižný Hrušov čakal na prvé jarné víťazstvo päť kôl. V Breznici ho hosťom štyrmi gólmi vystrieľal Michal Palko.



NIŽNÝ HRUŠOV. Šiestoligoví futbalisti FK Nižný Hrušov okúsili na jar prvýkrát radosť zo zisku troch bodov až v piatom vystúpení, ale ich víťazstvo 4:2 na pôde tabuľkovo vyššie postavenej Breznice stálo za to, o čo sa streleckým galakoncertom najviac zaslúžil playmaker hostí Michal Palko.

Domáci mali raketový nástup, keď sa už v prvej minúte presadil M. Melník. Potom začal úradovať ofenzívny klenot súpera.

O záchranu bojujúci hostia sa v nedeľu tešili štyrikrát – v 13., 16., 36. 54. min., pričom v listine úspešných strelcov svieti zapísané iba jedno meno.

„Pri prvom góle letela lopta dosť nízko. Zastrihal som nožničkami a keďže som sa zrazil s brankárom, ani som nevedel o tom, že som vyrovnal. O tri minúty odviedol výbornú prácu môj brat Maroš a ja som len doklepol jeho akciu do prázdnej brány. Tretíkrát som skóroval po akcii a centri Rasťa Kureca. Domáci zle odkopli loptu, dostal som sa k nej na šestnástke a obaľovačkou ju poslal do siete. V druhom polčase obranca Breznice zle odhlavičkoval výkop nášho brankára, vďaka čomu som sa dostal do nájazdu, ktorý som zakončil lobom,“ opísal všetky štyri presné zásahy Michal Palko.

Rýchlonohý a technicky perfektne vybavený stredopoliar N. Hrušova priznal, že v seniorskej kategórii v súťažnom stretnutí štyri góly nezaznamenal.

Zo spomienok vylovil podobný nástrel ešte z dorasteneckých čias, pričom dodáme, že rovnaký kúsok sa mu podaril aj počas tohtoročnej zimnej prípravy pri výhre 6:3 (3:3) nad Kochanovcami.

„Pravdou je, že v príprave sa mi strelecky celkom darilo, ale začala sa súťaž a pušný prach mi akosi zvlhol. Napriek tomu som sa snažil myslieť pozitívne a ďalej som sa tlačil do zakončenia. To, čo mi doteraz nevychádzalo, som si vybral v nedeľu aj s úrokmi,“ dodal s úsmevom M. Palko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michal Palko si v Breznici zastrieľal aj s úrokmi