MFK má dvoch Blažejov - k prezidentovi pribudol Vaščák

Posila. B. Vaščák zvýši konkurenciu v tíme Jána Kozáka.
Posila. B. Vaščák zvýši konkurenciu v tíme Jána Kozáka. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|10. sep 2009 o 00:00

Corgoňligový futbalový tím MFK Košice získal do svojich radov novú posilu - Blažeja Vaščáka. Ofenzívny stredopoliar či útočník sa dohodol s Košičanmi na pôsobení do konca sezóny.



KOŠICE. Koncom júla pred cestou futbalistov MFK Košice do Sarajeva na stretnutie 2. predkola Európskej ligy sme videli trénovať na ihrisku v Čermeli aj Blažeja Vaščáka. Pred šiestimi týždňami to nebolo nič prekvapujúce, lebo legionári sa v lete často pripravujú so slovenskými tímami, a tak to bolo aj vo Vaščákovom prípade. Odchovancovi košického futbalu však medzičasom padli možnosti pôsobenia v zahraničí a dohodol sa s MFK.

K dispozícii už v nedeľu?

"Blažej Vaščák bude u nás pôsobiť do leta budúceho roka. V súčasnosti pracujeme na vybavovaní všetkých formalít. Veľa závisí aj od talianskeho futbalového zväzu. Ak všetko načas stihneme, nie je vylúčené, že už v nedeľu môže byť k dispozícii trénerovi Kozákovi na stretnutie v Petržalke," potvrdil nám generálny riaditeľ MFK Jozef Vukušič.

Svojím spôsobom by išlo o menší paradox. Práve v petržalskom drese urobil Blažej najväčšiu dieru do sveta, keď sa skvele uviedol v pamätných zápasoch Artmedie v skupinovej fáze Ligy majstrov. A práve v tomto drese odohral svoj posledný zápas v Corgoň lige. Bolo by veľmi zaujímavé, keby práve proti tomuto tímu nastúpil pri svojom comebacku na slovenských trávnikoch. Navyše v drese, v ktorom začínal s veľkým futbalom.

Od žlto-modrých k žlto-modrým

Po úspešnom účinkovaní v Lige majstrov prestúpil Blažej do talianskeho Trevisu. Nováčikovi Serie A nepomohli k záchrane ani škandály milánskych veľkoklubov či Juventusu a vrátil sa späť do druhej najvyššej súťaže. Blažej prestúpil do US Lecce a neskôr išiel hosťovať do Ceseny, no najvyššiu súťaž sa mu podarilo zahrať až v minulej sezóne, keď z Lecce išiel na hosťovanie do českých Teplíc. Krátko po podpise zmluvy však nastali problémy s kolenom, ktoré si vyžiadali operáciu a šesťmesačný stop futbalu. Na svoje konto si pripísal sedem štartov v tomto klube. "Chvalabohu, všetko je v poriadku. Verím, že koleno bude držať a budem zdravý," zastrájal sa 25-ročný Blažej Vaščák. V lete sa mu hosťovanie skončilo a Blažej sa dohodol i na rozviazaní ešte ročného kontraktu s Lecce. Stal sa voľným hráčom. Vtedy ešte netušil, že žlto-modrý dres Teplíc vymení za žlto-modré farby Košíc...

Nechce to zakríknuť

"Boli nejaké ponuky z Poľska i Rakúska, no nakoniec to padlo na tom, že tamojšie kluby neprejavili záujem," podotkol Blažej Vaščák, ktorého meno sa spájalo s tímom Slack Vroclav. "S košickým klubom sa uskutočnili rokovania, rozprávali sme o určitých veciach. Až keď to bude papierovo skompletizované, potom môžeme hovoriť ako o hotovej veci. Nerád by som dopredu niečo vravel, aby niečo ešte nevyskočilo." Dôvodom Blažejovej opatrnosti je čakanie na papiere z talianskeho futbalového zväzu. "Veď práve. Mám s tým už skúsenosť, keď som išiel do Teplíc. Vtedy sme čakali dva týždne za papiermi. Vôbec to nie je jednoduché. Preto to radšej nechcem zakríknuť."

Blažejovia spolu nehovorili

Meno Blažej nie je zďaleka také bežné. V Košickom klube však už budú mať dvoch. K prezidentovi Podolákovi pribudne i hráč Vaščák. "Ešte som nemal tú možnosť porozprávať sa s ním. Pravdu povediac, ani som sa nad tým nezamýšľal, že máme rovnaké krstné mená. Už som pod jeho vedením pôsobil v Ličartovciach a ani vtedy sme neprišli spolu do debaty. Uvidíme, či teraz dôjde k nejakým rozhovorom s prezidentom," poznamenal ofenzívny futbalista, ktorý zo súčasného tímu MFK veľa hráčov nepozná. Z ličartovskej kabíny sa však dobre pozná so skúsenejšími hráčmi Patrikom Kaminským či Stanom Kiššom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»MFK má dvoch Blažejov - k prezidentovi pribudol Vaščák