Meszárošovi sa vo Philadelphii darí, nahradil lídra obrany

Andrej Meszároš (v strede) podáva v drese Philadelphie spoľahlivé výkony.
Andrej Meszároš (v strede) podáva v drese Philadelphie spoľahlivé výkony. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|20. dec 2010 o 20:00

Slovenský bek Philadelpie vedie hodnotenie plusových bodov v profilige. Získal ich už 22.

BRATISLAVA. Andrej Meszároš znova dokazuje, že do NHL patrí. Po tom, ako odkorčuľoval dve nevýrazné sezóny za Tampu Bay, prestúpil do Philadelpie.

V drese jedného z najväčších kandidátov na Stanleyho pohár patrí medzi príjemné prekvapenia. Philadelphia je momentálne prvá v celkovej tabuľke profiligy a slovenský obranca je lídrom hodnotenia plusových bodov.

Má ich na svojom konte 22 v 33 zápasoch, čo je o štyri viac ako druhý Danny Briere. Pre Meszároša to je výrazné zlepšenie, keď v minulej sezóne skončil sezónu na čísle mínus štrnásť.

Plní očakávania

„Máme talentované mužstvo a dokážeme vyhrať aj zápasy, v ktorých hráme zle," uviedol pre courierpostonline.com Slovák.

Tréner Peter Laviolette je s jeho hrou spokojný. V nabitej obrane Flyers ho priemerne posiela na ľad takmer na 20 minút.

„Andreja sme brali hlavne pre jeho prácu v defenzíve a musím povedať, že naše očakávania zatiaľ splnil," povedal Laviolette pre phillyburbs.com.

Meszároš potrebuje v tejto sezóne dokázať, že patrí medzi spoľahlivých obrancov aj z toho dôvodu, že má pred sebou ešte tri roky veľkého kontraktu. Zarobí v nich postupne 4, 4,75 a 5,5 milióna dolárov.

V najbližších zápasoch môže dostať odchovanec trenčianskeho hokeja viac priestoru, lebo sa zranil líder defenzívy Flyers Chris Pronger. Jeden z najskúsenejších obrancov v lige si zlomil nohu a v zostave bude chýbať najmenej mesiac. Okrem neho je zranený ďalší bek Matt Walker.

V elitnej obrane

„Z tohto dôvodu sa snažilo získať naše vedenie pred sezónou viac nových hráčov, lebo vlani sme odohrali v prvých dvoch obranách veľmi veľa minút," vysvetlil pre nhl.com situáciu v klube Pronger.

Flyers angažovali okrem Meszároša pred začiatkom ročníka Seana O'Donnella a spomínaného Walkera.

Dvadsaťpäťročný Slovák sa posunul v zápase proti New York Rangers do elitnej obrannej dvojice k Mattovi Carleovi a pripísal si jednu asistenciu.

„Osobne mi nezáleží na tom, koľko hrám, ale ako hrám. Podstatné je pre mňa, aby som hral dobre a nerobil chyby," povedal Slovák pre philly.com.

Meszároš sa zlepšil aj v kanadskom bodovaní. V 33 zápasoch má už 13 bodov, čo je len o štyri menej, ako získal za celú minulú sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszárošovi sa vo Philadelphii darí, nahradil lídra obrany