Meszároš sa chystá na testy do Toronta

Sportnet|18. máj 2004 o 00:00

TRENČÍN - Slovenský hokejový reprezentant Andrej Meszároš, ktorý po tom, čo zvládol majstrovstvá sveta osemnásť i dvadsaťročných a obstál i na svetovom šampionáte seniorov, už pomýšľa na zámorský draft. "Účinkovanie v Ostrave i Prahe mi pomohlo dostať ...

TRENČÍN - Slovenský hokejový reprezentant Andrej Meszároš, ktorý po tom, čo zvládol majstrovstvá sveta osemnásť i dvadsaťročných a obstál i na svetovom šampionáte seniorov, už pomýšľa na zámorský draft. "Účinkovanie v Ostrave i Prahe mi pomohlo dostať sa v rebríčku vyššie, a to som tak aj v duchu očakával. Dúfam, že draft dopadne pre mňa dobre," povedal 18-ročný obranca, ktorý nastúpil na šampionáte v Čechách v siedmich zápasoch a v nich zaznamenal jednu gólovú asistenciu.

V rebríčku Centrálneho úradu skautov (CSB) je z Európanov na šiestom mieste a už ho priebežne oslovili skauti z viacerých zámorských klubov. "Napríklad z New York Rangers, Vancouveru, Detroitu. Smerodajné bude až to, čo ma ešte len čaká. Pravdaže, takýto záujem teší," hovorí odchovanec Dukly Trenčín, ktorý sa chystá už tento mesiac do zámoria.

"Dvadsiateho tretieho mája budú v Toronte testy z fyzickej pripravenosti. Počas týždňa podstúpim vedno s ďalšími adeptmi niektoré previerky, čo majú poskytnúť skautom obraz o fyzických parametroch. Rovnako ma čakajú pohovory. Po návrate domov už budem myslieť na samotný draft a do zámoria znovu odletím 24. júna," dodal najmladší hráč na nedávno skončených MS.

Draft sa uskutoční 26. - 27. júna v Raleighu v hale miestneho klubu Carolina Hurricanes. Favoritom na prvé miesto v drafte je ruský kanonier Alexander Ovečkin z Dinama Moskva. Právo prvého výberu v získal Washington Capitals, nasleduje Pittsbuurgh, Chicago, Columbus a Phoenix. (tasr, sb)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš sa chystá na testy do Toronta