Meszároš je v popredí plus mínus

SITA|22. nov 2010 o 13:44

Slovenskému hokejistovi Andrejovi Meszárošovi zmena dresu prospela, o čom svedčí aj počet plus/mínus bodov.

PHILADELPHIA. Zatiaľ čo minulú sezónu zakončil v Tampe Bay s mínus štrnástimi bodmi, teraz po 20 dueloch ročníka vo Philadelphii má na svojom konte 14 plusových. S defenzívnym partnerom Seanom O´Donnellom sa výborne dopĺňajú a v hodnotení plus/mínus sú v popredí celej ligy. O´Donnell je druhý (+15), Meszároš tretí. Vedie Čech Rostislav Klesla z Columbusu (+16).

"Medzi O´Donnellom a Meszárošom to výborne funguje," povedal pre Philadelphia Inquirer tréner Flyers Peter Laviolette. O´Donnell je jedným z troch obrancov NHL, ktorí v posledných siedmich sezónach mali na svojom konte iba plusové body. Ďalšími sú Nicklas Lidström a Brian Rafalski. Meszároš doteraz v pluse zakončil ročníky v NHL iba dvakrát, v premiérovom 2005/06 mal 34 plusiek, v sezóne 2007/08 potom päť. V ročníkoch 2006/07 ešte v Ottawe a potom ani počas posledných dvoch rokoch v Tampe sa do pozitívnych čísel nedostal.

V popredí štatistík sú aj ďalší slovenskí obrancovia. Ľubomír Višňovský z Anaheimu je momentálne s 18 bodmi (3+15) v 23 stretnutiach štvrtým najproduktívnejším zadákom ligy. Zdeno Chára zasa doteraz strávil na ľade v priemere 26:38 min a patrí mu momentálne v tomto ukazovali v celej NHL tretia pozícia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš je v popredí plus mínus