Mestskú halu premenovali na Tatran handball arénu

Miroslav Šosták. Manažér Tatrana vytiahol novinky z klubovej kuchyne.
Miroslav Šosták. Manažér Tatrana vytiahol novinky z klubovej kuchyne. (Autor: jale)
Sportnet|2. okt 2012 o 00:00

Zápasy Prešova v SEHA League bude prenášať stanica Slovak Sport.

Takmer dve tisícky ľudí, ktorí smerovali na domácu premiéru slovenského hádzanárskeho majstra v druhom ročníku SEHA League s bieloruským vicemajstrom Meškovom Brest, nemohli prehliadnuť jednu výraznú zmenu na domovskom stánku hádzanárov Tatrana Prešov.

PREŠOV. Na vynovenej fasáde sa vynímal nápis Tatran handball arena (THA), ktorý počnúc uplynulým víkendom dal zabudnúť na pôvodný názov, Mestská hala

Vlastne, prenesený staronový názov z haly na Baštovej ulici, ten na vynovenej hale na Ulici Jána Pavla II. ešte umocňuje vo večerných hodinách osvetlenie na dvoch výškových úrovniach v klubových farbách po celom obvode strešnej konštrukcie haly.

Oficiálne nový názov Tatran handball aréna platí už od dvadsiatej hodiny piatka minulého týždňa.

To je jedna z noviniek, ktorú registrujú nielen fanúšikovia prešovskej hádzanej, ale aj ľudia, prechádzajúci trasou i okolím Nábrežnej komunikácie.

„Ďalšou novinkou je, že zápasy SEHA League bude prenášať nová televízna spoločnosť Slovak Sport, s ktorou sme sa zatiaľ dohodli na odvysielaní minimálne šiestich priamych prenosov našich zápasov v nadnárodnej lige z THA,“ informoval manažér Tatran Prešov Miroslav Šosták.

„Táto spoločnosť však bude vysielať aj naše zápasy v SEHA League z ihrísk súperov. Považujeme to za ďalší krok k ešte väčšej propagácii prešovskej a slovenskej hádzanej na medzinárodnej scéne.“

Medzištátnou premiérou duel Slovenska s Maďarskom

Televíznu premiéru v novom ročníku SEHA League má Tatran Prešov za sebou zápasom s bieloruským Brestom.

V Tatran handball arene sa však chystajú i na mimoriadne atraktívnu a dôležitú medzištátnu hádzanú.

V závere minulého týždňa sa v sprievode generálneho sekretára Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martina Simonidesa objavili zástupcovia agentúry, ktorá má na starosti prípravu a organizáciu medzištátnych hádzanárskych stretnutí na Slovensku.

„Spoločne si detailne prezreli všetky priestory a zariadenia THA, ktorá má byť 4. novembra 2012 od 17. hodiny dejiskom medzištátneho kvalifikačného stretnutia o postup na ME 2014 Slovensko – Maďarsko. Keďže pôjde o zvlášť atraktívny zápas, na ktorý o vstupenky už teraz je avizovaný veľký záujem i zo zahraničia, všetko musí byť stopercentne pripravené. Rátame i s tým, že v prípade potreby súčasnú kapacitu hľadiska THA zvýšime zo štyroch na päťtisíc miest na sedenie,“ dal na známosť manažér Tatrana.

„Prešov je dlhé roky baštou hádzanej na Slovensku s aktuálne aj skvelým diváckym zázemím. Preto po vynovení THA je tu prísľub predstaviteľov SZH, že v Prešove sa budú hrať i ďalšie medzištátne zápasy hádzanárov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mestskú halu premenovali na Tatran handball arénu