Messi pomohol výborným výkonom Argentíne k postupu

Argentínčan Sergio Agüero (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi Lionelom Messim (vpravo) a Ángelom Di Maríom gól Kostarike
Argentínčan Sergio Agüero (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi Lionelom Messim (vpravo) a Ángelom Di Maríom gól Kostarike (Autor: SITA/AP)
SITA|12. júl 2011 o 08:32

Argentínski futbalisti vyhrali v záverečnom zápase základnej skupiny na Copa Américe nad Kostarikou 3:0 a postúpili do štvrťfinále.

CÓRDOBA. Futbalisti Argentíny zvíťazili v pondelkovom stretnutí turnaja Copa América v domácom prostredí na štadióne v Córdobe nad Kostarikou hladko 3:0 a postúpili do štvrťfinále z druhého miesta A-skupiny. Argentínčania zaznamenali prvý trojbodový zápis na juhoamerickom šampionáte. O dva presné zásahy sa postaral Sergio Agüero, tretí pridal Ángel di María.

Domáci tím nastúpi vo štvrťfinále v sobotu v Santa Fé proti druhému tímu C-skupiny, zatiaľ čo víťaz A-skupiny Kolumbia bude hrať proti najlepšie umiestnenému mužstvu v minitabuľke reprezentácií z tretích miest. Ústrednou postavou duelu Argentína - Kostarika bol Lionel Messi. Gól síce nedal, ale pripravil pre spoluhráčov dva presné zásahy a režíroval hru domácich.

Agüero najlepším strelcom turnaja

"Potrebovali sme zabrať ako tím, čo sa stalo. Chceli sme byť čo najčastejšie pri lopte. Lionel vie, ako riešiť náročné situácie. Je to osobnosť a dnes to na ihrisku dokázal. Odohral skvelý zápas," povedal tréner Argentíny Sergio Batista, ktorý tentoraz Messiho posunul viac doprava a bližšie k spoluhráčom. "Barcelončan" tak mal viac priestoru na svoju tvorivú hru.

Agüero je po pondelku s troma gólmi najlepším kanonierom Copa América. Proti defenzívne ladenej Kostarike, ktorá nastúpila s výberom hráčov do 23 rokov, najskôr dorazil v nadstavenom čase prvého polčasu do siete strelu Fernanda Gaga, potom zužitkoval v 53. min presnú prihrávku od Messiho. "Toto víťazstvo pre nás znamená veľmi veľa. Bolo to pre nás finále, pretože na postup sme potrebovali vyhrať. Dokázali sme to," povedal Agüero z Atlética Madrid.

Zostrih Messiho výkonu počas zápasu s Kostarikou

Argentína vyhrá Copa Américu a Messi bude najlepším strelcom – podľa simulátora.

Najväčšia futbalová akcia tohto leta – majstrovstvá Južnej Ameriky – Copa América, sú už v plnom prúde. Finálový duel je už jasný, postarajú sa oň Argentína a Brazília. Behom simulácie na hernej konzole Playstation 3 to potvrdili taktiež zápasy v rámci hry FIFA 2011, kde počítač určil jasné finále medzi Argentínou a Brazíliou, ktoré má na záver ovládnuť skupina okolo najlepšieho hráča sveta Lionela Messiho.

Argentína a aj Brazília, v simulácii, totiž nestratili v súbojoch s ostatnými tímami ani bod, vo finále potom „Kanárici“ podľahli Argentíne tesne 0:1.Najlepším strelcom sa podľa počítača stane Messi (6 gólov), nasledovaný Brazílčanom Robinhom a ďalším Argentínčanom Militom (obaja 5 gólov). Tretie miesto si podľa simulácie vybojuje Mexiko, ktoré zdolá na penalty Uruguay. Simulácia prebehla v rámci hry FIFA 2011, s aktuálnymi súpiskami. Zápas trval vždy 16 minút, úroveň bola nastavená na strednú obtiažnosť.

To, ako to skutočne dopadne, máte možnosť sledovať naživo na kanáloch Sport1 a Sport2, väčšina zápasov beží medzi 20 a 23 hodinou.

pas

Výsledok - Copa América:

A-skupina:

Argentína - Kostarika 3:0 (1:0)

Góly: 45.+ a 52. Agüero, 63. Di María

Konečná tabuľka:

1. Kolumbia 3 2 1 0 3:0 7
2. Argentína 3 1 2 0 4:1 5
3. Kostarika 3 1 0 2 2:4 3
4. Bolívia 3 0 1 2 1:5 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Messi pomohol výborným výkonom Argentíne k postupu