Mesík bojuje o ZOH v Turíne, šéf zväzu Franko prisľúbil pomoc

TASR|5. sep 2005 o 12:45

Bratislava 5. septembra (TASR) - Prezident Slovenského lyžiarskeho zväzu Vladimír Franko ocenil výkonnostný progres skokana Martina Mesíka, ktorý sa na ...

Bratislava 5. septembra (TASR) - Prezident Slovenského lyžiarskeho zväzu Vladimír Franko ocenil výkonnostný progres skokana Martina Mesíka, ktorý sa na podujatiach Letnej Grand Prix umiestnil v silnej konkurencii trikrát za sebou v prvej dvadsiatke a prisľúbil pomoc pri zháňaní finančných prostriedkov potrebných na prípravu na ZOH 2006.

"Martinovu situáciu komplikuje fakt, že nie je členom Top tímu pre ZOH 2006 a v minulej sezóne sa mu nepodarilo splniť stanovené kritéria. V posledných týždňoch však ukázal veľké zlepšenie a stal sa horúcim kandidátom na účasť v Turíne. Už na budúcotýždňovom predsedníctve SLZ sa budeme zaoberať Martinovou situáciou a pousilujeme sa zohnať nejaké finančné prostriedky, aby sa mohol dôkladne pripraviť na zimnú sezónu. Potešilo by ma, keby v novom ročníku Svetového pohára dokázal nadviazať na úspešne vystúpenia z Letnej Grand Prix a pravidelne atakoval bodované priečky," povedal pre TASR Franko.

Mesík odštartoval úspešnú šnúru v Letnej Grand Prix vo francúzskom Courcheveli, kde obsadil 16. miesto a do hodnotenia seriálu si pripísal 15 bodov. Pri umelom osvetlení v poľskom Zakopanom skončil zverenec trénera Petra Schlanka osemnásty, pričom získal skalp trojnásobného držiteľa veľkého glóbusu a viacnásobného majstra sveta Adama Malysza. V dejisku MS 2003 vo Fal di Fiemme ho klasifikovali na 19. pozícii. V stredu odlieta Mesík na dve finálové súťaže do japonskej Hakuby.

"Martin výrazne stabilizoval formu a je potešiteľné, že kvalitné výkony z tréningu dokáže zopakovať aj v hlavnej súťaži. Dokáže rovnocenne súperiť aj so zástupcami skokanských veľmocí, hoci podmienky na prípravu i materiálne zabezpečenie nie sú v jeho prípade na adekvátnej úrovni. Martinovi napriek zložitej situácii nechýba motivácia a túži sa prebojovať na budúcoročnú zimnú olympiádu," povedal tréner Schlank.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Mesík bojuje o ZOH v Turíne, šéf zväzu Franko prisľúbil pomoc