Mertiňák zatiaľ nevie, či bude môcť nastúpiť aj vo dvojhre

SITA|17. sep 2007 o 15:49

BRATISLAVA 17. septembra (SITA) - Slovenský tenista Michal Mertiňák s maximálnou pravdepodobnosťou bude slovenskému daviscupovému tímu k dispozícii na bratislavské barážové stretnutie proti Kórejskej ...

BRATISLAVA 17. septembra (SITA) - Slovenský tenista Michal Mertiňák s maximálnou pravdepodobnosťou bude slovenskému daviscupovému tímu k dispozícii na bratislavské barážové stretnutie proti Kórejskej republike (21. - 23. septembra, Sibamac aréna NTC na antuke pod zatiahnutou strechou). Otáznikom zostáva, či aj na dvojhru. "To ešte neviem odhadnúť," povedal pre agentúru SITA pred pondelňajším podvečerným zapojením sa do prípravy družstva čerstvý držiteľ deblového titulu z Bukurešti.

Dvadsaťsedemročný rodák z Považskej Bystrice po návrate z rumunskej metropoly absolvoval vyšetrenie dlhodobo problémového ľavého kolena vo Viedni u profesora Reinharda Weinstabla, ktorý predminulý utorok operoval pravý lakeť Dominika Hrbatého. "V stredu tam ešte zájdem na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Doktor ma však upokojoval, že videl aj horšie stavy. Operácia zatiaľ nie je potrebná. Po Davisovom pohári budem dochádzať na neinvazívne procedúry magnetickými vlnami, prípadne dostanem domov prenosný prístroj na aplikovanie takejto liečby."

Pocitovo je víťaz vlaňajšieho bratislavského challengerového podujatia Tatra banka Open Mertiňák momentálne po zdravotnej stránke relatívne spokojný: "Na antuke to bolo celkom okej vzhľadom na to, ako zle sa to predtým prejavovalo v Amerike - zrejme pre záťaž vyplývajúcu z tvrdého povrchu. Teraz v Bukurešti som sa cítil lepšie." V pondelok si 50. hráč deblového renkingu mal vyskúšať bratislavský dvorec od šestnástej hodiny a od utorka nabehnúť na dvojfázový režim.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Mertiňák zatiaľ nevie, či bude môcť nastúpiť aj vo dvojhre