Medaila je ďaleko, volejbalisti Prešova majú nôž na krku

Päťsetová bitka. Volejbalová dráma skončila pre Prešov neúspešne.
Päťsetová bitka. Volejbalová dráma skončila pre Prešov neúspešne. (Autor: Michal Frank)
Michal Frank|23. apr 2014 o 00:00

Myjava dokáže v Prešove zázračne otočiť zápasy. Dokázala to znovu a doma má v súboji o bronz volejbalovej extraligy mečbal.



PREŠOV. V Myjave sa dnes o 18.30 h uskutoční tretie stretnutie súbojov o bronz medzi domácim celkom Spartak VKP a hosťujúcim VK Mirad PU Prešov. Pre oba tímy môže ísť o posledný zápas sezóny. Myjavčania totiž vedú sériu na tri víťazné zápasy 2:0. Pritom všetko mohlo byť inak...

Po úvodnej prehre na kopaniciach chceli Prešovčania na domácej palubovke sériu vyrovnať. Nemali od toho ďaleko. Emotívny duel však napokon získal pre seba v tajbrejku súper. Domáci hladko vyhrali prvý set, v druhom mali už šesťbodové vedenie. Postupne ho stratili, dramatickú koncovku lepšie zvládla Myjava

V treťom sete sa ale Prešov do zápasu vrátil a stačilo to potvrdiť vo štvrtom dejstve. V ňom lomcovali emócie a napätie medzi lavičkou a hráčmi a súper si vynútil tajbrejk, v ktorom dominoval.

Zbrane neskladajú

„Sami sme si to premrhali. Bojovali sme, tlačili, ku koncu nám dochádzali sily,“ povedal Erik Digaňa, ktorý nastúpil v základnej zostave a podal jeden zo svojich najlepších výkonov.

To ho však neteší: „Zo začiatku to bolo dobré, ale potom už som pomaličky odchádzal aj ja, a na dôležitých smečoch. Prehrali sme ako tím.“ Zbrane pred dnešným zápasom ešte neskladá: „Bolo to bolo tesné, aj zápas na Myjave. Verím tomu, že zabojujeme a skúsime to otočiť.“

Tréner: Chlapci si musia vstúpiť do seba

Po zápase ťažko hľadal slová tréner VK Mirad PU Ľuboslav Šalata. „Ťažko to vysvetliť. Vyhrávame 1:0, máme druhý set v našej réžii do stavu 18:14 a nevieme 'vystratovať' zápas. Súperovi vyšlo dvojstriedanie, prišli Mikula s Lechom, ktorí sa chytili a my sme na to nedokázali zareagovať,“ opísal úvod stretnutia, po ktorom mohol a mal Prešov viesť 2:0.

Súper prebral iniciatívu, no domáci vydreli tretí set a vrátili sa do zápasu. V nasledujúcom dejstve však prišlo k strate koncentrácie. Zachytili sme i konflikt medzi radujúcimi sa hráčmi a trénerom, ktorý ich uzemňoval.

„Chlapci už oslavovali, že vedieme jednobodovým rozdielom a mysleli si, že víťazstvo je v kapse. Je to smutné, jednobodový náskok nič neznamená,“ vrátil sa k emotívnemu momentu Ľ. Šalata.

Zdôraznil, že takto dobre rozohraný zápas sa nemá pustiť z rúk: „Nastavil nám zrkadlo, aké sme ešte nevyspelé, neskúsené a nezrelé družstvo.“

Kde teda nájsť rezervy a sily, aby dnešný súboj v Myjave nebol posledným v sezóne? „V prvom rade si budú musieť chlapci sami zrovnať v hlavách, či chcú byť tretí. Alebo či sa chcú prezentovať takýmto spôsobom,“ reagoval prešovský tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Medaila je ďaleko, volejbalisti Prešova majú nôž na krku