Matúša Kiru čaká najdlhšia pauza v kariére

Matúš Kira odchádza z ihriska v opatere lekára Jozefa Petríka (vľavo) a maséra Matej Čecha.
Matúš Kira odchádza z ihriska v opatere lekára Jozefa Petríka (vľavo) a maséra Matej Čecha. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|2. nov 2017 o 00:00

V jeseni si už nezachytá, za posledný polrok sa zranil druhýkrát.

MICHALOVCE. Prvoligový MFK Zemplín Michalovce sa do konca tohto roka bude musieť zaobísť bez svojej brankárskej jednotky Matúša Kiru.

Gólman žlto-modrých sa zranil v súboji 13. kola našej najvyššej futbalovej súťaže doma proti Nitre a trávnik musel po hodine hry nedobrovoľne opustiť.

Šarapatu mu narobilo vykĺbené rameno.

Rameno bolo „vonku“

Bežala 56. minúta stretnutia s nováčikom spod Zobora, keď hosťujúci krídelník francúzskej národnosti Aurelien Ngeyitala Lola poslal do michalovského malého vápna nepríjemný prízemný center.

„Išiel som do neho a predĺžil som ho pravou rukou. Pri dopade na zem som pocítil bolesť v ramene. Keďže lopta ešte nebola v bezpečnej vzdialenosti od našej brány, rýchlo som sa postavil a bol som pripravený zasiahnuť pri prípadnej strele alebo centri. Bolesť ruky však bola obrovská a keď naši vyrazili do protiútoku, ľahol som si na zem. Najprv som si myslel, že to nebude nič vážne, ale keď ku mne pribehol lekár a povedal mi, že rameno je ´vonku´, hneď som vedel, že je zle,“ opísal nešťastný moment Matúš Kira.

Smoliarska sezóna

Mladý strážca svätyne Zemplínčanov nebol v minulosti veľmi náchylný na zranenia, avšak v poslednom období sa mu začala lepiť smola na päty.

Počas letnej prípravy ho z hry vyradil zranený členok, kvôli ktorému nestihol ani začiatok ligy.

Teraz ho pre zmenu zradilo rameno.

„Hneď ako som sa proti Nitre zranil, mi bolo, paradoxne, do smiechu. Že po pár týždňoch som opäť vyradený zo zápasového kolotoča. A tentoraz na oveľa dlhšie obdobie,“ povzdychol si brankár pochádzajúci z dedinky Kolonica, ktorého čaká zatiaľ najdlhšia pauza v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Matúša Kiru čaká najdlhšia pauza v kariére