Dostali zelenú. Nižšie športové súťaže budú pokračovať

Premiér Igor Matovič.
Premiér Igor Matovič. (Autor: SITA)
Jana Sedláková, TASR|13. nov 2020 o 14:33

Informoval o tom premiér na facebooku.

BRATISLAVA. Druhá najvyššia futbalová a hokejová liga dostali zelenú a od pondelka 16. novembra môžu pokračovať.

V piatok to schválila Pandemická komisia vlády SR. Zápasy sa budú hrať bez divákov, informoval o tom na facebooku predseda vlády Igor Matovič.

V druhej hokejovej lige (SHL) sa tento rok uskutočnilo iba päť stretnutí. Futbalisti v druhej najvyššej súťaži stihli pred prestávkou odohrať dvanásť neúplných kôl. Najvyššie súťaže v hokeji i futbale pokračovali aj v období sprísnených opatrení bez prerušenia.

Zároveň budú môcť byť od pondelka otvorené aj plavárne a fitness centrá. Bude tam môcť byť najviac šesť osôb a na jedného človeka musí byť 15 metrov štvorcových.

Počkajte, kým sa príspevok načíta

"Trpezlivo sme na túto správu čakali. Sme radi, že sa Slovenská hokejová liga môže opäť hrať. Pre kluby je to veľmi dôležité. Veríme, že situácia bude priaznivá a postupne sa opatrenia uvoľnia aj pre mládežnícke súťaže a tréningy," uviedol v reakcii na reštart SHL prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pre oficiálny zväzový web.

Opatrenia ešte musí schváliť Ústredný krízový štáb a následne k nim hlavný hygienik vydá konkrétne pokyny.

Konzílium by malo diskutovať aj o zmene pri jednorazových súťažiach. Momentálne je totiž povinnosť absolvovať PCR test, návrh je, aby postačovalo absolvovanie antigénového testu.

"Tento krok dáva jednotlivým športovcom aspoň malú šancu sa nadýchnuť. Je to pre ich celosezónnu športovú prácu nevyhnutnosť," uviedol štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport Ivan Husár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dostali zelenú. Nižšie športové súťaže budú pokračovať