Bývalý šéf slovenského hokeja Kohút je novým viceprezidentom SOŠV

Martin Kohút.
Martin Kohút. (Autor: Branislav Bibel SITA/AP)
TASR|3. okt 2019 o 16:16

Vo funkcii nahradil Gönci.

BRATISLAVA. Na štvrtkovom zasadnutí výkonného výboru Slovenského olympijského a športového výboru (VV SOŠV) bol za tretieho viceprezidenta organizácie na návrh prezidenta Antona Siekela schválený Martin Kohút.

V jeho portfóliu budú infraštruktúra a investície.

Tejto oblasti sa venoval vo VV SOŠV aj doteraz, keď viedol komisiu SOŠV, ktorá sa zaoberala posudzovaním žiadostí o poskytnutie príspevku na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry.

Informoval o tom SOŠV na svojom webe.

Šéfoval slovenskému hokeju

Kohút sa stal tretím viceprezidentom SOŠV popri Petrovi Korčokovi a Zdenkovi Krížovi, ktorí zastrešujú celú oblasť športov, resp. olympizmu.

Pôvodne jednu z troch viceprezidentských pozícií od novembra 2016 zaujímal Jozef Gönci.

Vzhľadom na to, že od januára 2019 nastúpil na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR do funkcie štátneho tajomníka pre šport, na funkciu rezignoval.

Tým sa uvoľnilo jedno miesto vo výkonnom výbore SOŠV a organizácia naň vypísala doplňujúce voľby.

Za člena VV SOŠV bol na aprílovom 56. valnom zhromaždení SOŠV zvolený práve vtedajší prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút, ktorý sa teraz stal novým viceprezidentom SOŠV.

Funkčné obdobie všetkých volených orgánov SOŠV sa skončí v novembri 2020.

Schválili 45 projektov

Komisia SOŠV na vyhodnocovanie žiadostí vedená už Kohútom následne vo štvrtok schválila 45 projektov z 33 športov, ktoré podporí celkovou čiastkou 3 milióny eur.

Na základe výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry zo dňa 17. júla 2019 na SOŠV však prišlo takmer štyristo žiadostí s celkovou žiadanou sumou okolo 45 miliónov eur.

Na zanedbaný stav športovísk SOŠV upozorní aj príslušné organizácie a bude sa touto problematikou ďalej zaberať.

Všetci žiadatelia budú o výsledkoch výzvy informovaní taktiež elektronicky prostredníctvom emailu. Žiadosti subjektov, ktoré nebudú v rámci tejto výzvy vyhodnotené kladne, budú spracované a evidované.

Slovenský olympijský a športový výbor by sa nimi znovu zaoberal v prípade, ak by dostal na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry v budúcnosti ďalšie finančné prostriedky, informoval SOŠV na svojom webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Bývalý šéf slovenského hokeja Kohút je novým viceprezidentom SOŠV