Martin Juhar sa už teší na Žilinu

Gólová príležitosť. M. Juhar proti Bičíkovi zo Zlatých Moraviec neuspel. Nabudúce by už v nej nechcel zaváhať
Gólová príležitosť. M. Juhar proti Bičíkovi zo Zlatých Moraviec neuspel. Nabudúce by už v nej nechcel zaváhať (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|12. máj 2009 o 00:00

Futbalisti MFK Košice môžu v stredu rozhodnúť o majstrovi, no v prvom rade sa pozerajú na seba. V Čermeli o 17.15 hod. privítajú pred televíznymi kamerami MŠK Žilina

.

KOŠICE. Šesť zápasov už má za sebou novozložená obranná štvorica MFK Košice. Po veľkom výpadku defenzívnych futbalistov Džogana, Kaminského, Školníka a Smreka, nezostávalo trénerovi Jánovi Kozákovi nič iné, len nájsť nové riešenie. K pravému obrancovi Stanislavovi Kiššovi a pravému stopérovi Petrovi Bašistovi, ktorí boli stabilnými prvkami obranného kvarteta, pribudli ľavý stopér Róbert Cicman a a ľavý obranca Martin Juhar. V Corgoň lige tak odohrali posledné štyri stretnutia a k nim pridali i oba štvrťfinálové zápasy Slovenského pohára proti Slovanu. Z tohto poltucta súbojov nevynechal nik ani minútu.

Vrchol kariéry

Veľmi sľubne sa ukazuje najmladší z kvarteta Martin Juhar. Iba 21-ročný ľavý obranca, ktorý sa dobre cíti i na ľavej strane zálohy, naskočil do rozbehnutého vlaku a až na prekvapenie sa v ňom veľmi rýchlo udomácnil. "Cítim sa na ihrisku veľmi dobre. V posledných šiestich zápasoch som nechýbal ani minútu, takže súčasné obdobie je nateraz vrcholom v mojej kariére. Ešte som niečo podobne nezažíval. Sú to výborné pocity," netají radosť z formy Martin Juhar.

Zlepšiť obranu, nepoľaviť v útočení

Samozrejme, vie, že to ešte zďaleka nie je ideálne a je stále čo zlepšovať a na čom pracovať. "Musím ešte popracovať na nedostatkoch - zlepšiť sa najmä v obrannej hre a v postavení na hracej ploche, na ktoré ma tréner upozorňuje. Naopak, z útočných chúťok nemusím nič uberať," usmial sa Martin, ktorý sa veľmi rád vydá na výlet až k súperovej šestnástke. V poslednom domácom stretnutí proti Zlatým Moravciam sa dostal i do dobrej šance, ktorú zakončil strelou k bližšej žrdi, no brankár Bičík vyrazil loptu na roh. "Čo nevyšlo vtedy, možno vyjde nabudúce. Ideálne by bolo, keby sa tak stalo už v stredu proti Žiline."

Anglický týždeň mu vyhovuje

Košičanov čaká v stredu o 17.15 hod. pred televíznymi kamerami náročné stretnutie proti druhému tímu tabuľky MŠK Žilina. Veľmi dobre si uvedomujú, že aj vďaka nim sa môže definitívne rozhodnúť o novom majstrovi Slovenska. Slovan má na čele 11-bodový náskok, a ak by doma proti Nitre získal čo len bod a Žilinčania by v Čermeli nezabodovali, na Tehelnom poli môžu oslavovať. Ich náskok by v zostávajúcich štyroch kolách Žilinčania nezlikvidovali. "V prvom rade sa pozeráme na seba. Vieme, že aj my môžeme rozhodnúť predčasne o majstrovi, no to je vedľajšie. My chceme zabojovať a uspieť, aby sme v tabuľke dosiahli čo najlepšie umiestnenie."

Hráči MFK vďaka dvom štvrťfinálovým duelom v Slovenskom pohári ťahá od konca apríla až do konca mája sériu anglických týždňov. Na budúci týždeň v stredu hrá vo finále SP a o týždeň neskôr sú na programe stretnutia predposledného 32. kola. Košičanov teda čaká riadna šichta. "Ja s tým nemám žiadny problém. Radšej hrať zápasy, ako trénovať. Mne to vyhovuje. Na každé stretnutie sa teším. Zatiaľ nepociťujem ani žiadny kondičný deficit," dodal Martin Juhar, ktorý je známy tým, že pri kondičných testoch dosahuje najlepšie výsledky z celého tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Martin Juhar sa už teší na Žilinu