Mancini: Odchod Van Persieho do United ovplyvnil boj o titul

(Autor: SITA/AP)
TASR|1. jan 2013 o 14:48

Holandský útočník streli v tejto sezóne Premier League už šestnásť gólov. Získať ho chcelo aj City.

Holandský útočník streli v tejto sezóne Premier League už štrnásť šestnásť gólov. Získať ho chcelo aj City.

LONDÝN. Rozhodnutie holandského futbalistu Robina van Persieho odísť do Manchestru United výrazne ovplyvnilo boj o titul v Premier League, myslí si tréner Manchestru City Roberto Mancini.

Dvadsaťdeväťročný útočník podpísal kontrakt s "červenými diablami" v auguste minulého roka a v 20 ligových zápasoch zaznamenal 16 gólov. Aj vďaka tomu si United upevnili v tabuľke líderskú pozíciu a pred mestským rivalom vedú o sedem bodov.

"V tejto chvíli on predstavuje hlavný rozdiel medzi týmito dvomi klubmi," cituje agentúra Reuters Manciniho. "Je jasné, že United je najmä vďaka nemu v takej situácii, v akej je."

"S Van Persiem sme boli v blízkom kontakte tri-štyri mesiace predtým, ako odišiel do United. Boli sme si istí, že bude hráčom City, ale nestalo sa tak. Chceli sme Van Persieho, pretože sme vedeli, že je úplne iný ako ďalší útočníci. Chceli sme posilniť tím, boli sme blízko k podpisu zmluvy. Avšak viem, prečo sa rozhodol pre United, ale neprezradím vám to. Nebolo to však o peniazoch."

Van Persie po podpise zmluvy s vedením klubu z Old Trafford vyhlásil, že "vypočul malého chlapca, ktorý sa v ňom skrýva".

"V takýchto situáciách, keď robíte ťažké rozhodnutia, vždy počúvam toho malého chlapca vo svojom vnútri. Čo on chce? Tento chlapec túžil po Manchestri United," vyhlásil holandský reprezentant.

Kormidelník Manchestru City je aj napriek tomu, že sa mu nepodarilo získať Van Persieho, spokojný so svojím tímom.

"Som spokojný so svojimi útočníkmi, pretože minulú sezónu skórovali viac ako ktokoľvek ďalší v Premier League. Ak však máte možnosť posilniť svoj tím ďalšími skvelými útočníkmi, jednoducho to musíte urobiť," uzavrel 48-ročný kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mancini: Odchod Van Persieho do United ovplyvnil boj o titul