Stoch sa vrátil do reprezentácie. Chce pocestovať na majstrovstvá sveta

Miroslav Stoch na tréningu slovenskej reprezentácie v malom futbale.
Miroslav Stoch na tréningu slovenskej reprezentácie v malom futbale. (Autor: Stanislav Chudík)
Sportnet|23. aug 2023 o 14:42

Reprezentácia už začala s tréningovým procesom.

BRATISLAVA. Slovenskú reprezentáciu v malom futbale čaká od 26. októbra do 4. novembra svetový šampionát, ktorý hostia Spojené Arabské Emiráty.

Slovensko čaká v skupine F Anglicko, Francúzsko a Albánsko. Reprezentácia už začala aj s tréningovým procesom. V pondelok (21. augusta) sa na ňom objavil aj Miroslav Stoch.

„Bolo to super. Ja som sa už veľmi tešil. Doposiaľ mi možnosť zúčastniť sa prekazilo vždy nejaké drobné zranenie. Teraz som sa už prípravy konečne mohol zúčastniť aj ja.

Tréning som si užil. Konečne som videl nejaké veci z herného systému, mám však na čom pracovať a verím, že sa budem zlepšovať," povedal Stoch.

Tréner reprezentácie Slovenska v malom futbale Branislav Škorec bude musieť v septembri nahlásiť nomináciu na svetový šampionát a Stoch verí, že si znovu oblečenie dres s dvojkrížom na hrudi. 

„Sú to Majstrovstvá sveta, motivácia je veľká a ja by som bol veľmi rád, keby si na nich znovu môžem zahrať. Budem robiť všetko pre to, aby som sa do nominácie prebojoval," doplnil.

Prvýkrát si zahral súťažne mlaý futbal na Niké Winter Cupe v Korni vo februári 2023. Nastúpil v drese nitrianskych Pivkárov.

Miroslav Stoch na tréningu slovenskej reprezentácie v malom futbale.
Miroslav Stoch na tréningu slovenskej reprezentácie v malom futbale. (Autor: Stanislav Chudík)

"Od Niké Winter Cup-u som začal v Prahe hrávať ligu v malom futbale a taktiež som sa zúčastnil turnaja v USA. Snažím sa teraz malému futbalu venovať. Potrebujem a chcem sa zlepšovať, pretože motivácia zahrať si na vrcholnom podujatí je fakt veľká. Stále je však predo mnou veľa práce v čom sa zlepšiť," predstavil svoje ambície Stoch.

Stoch si mal reprezentačnú premiéru odkrútiť na EMF Nations Games v Galante. Pre zdravotné problémy však do zápasov nenastúpil.

„Sledoval som, ako si chalani počínali. Bohužiaľ, tesne pred podujatím som si natiahol trieslo. Veľmi ma to mrzelo.

Myslím si však, že výkony boli dobré, čelili sme silným súperom a kvalita tam bol veľká. Chalani tam odovzdali maximum a nakoniec sa tešili z pekného tretieho miesta," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Stoch sa vrátil do reprezentácie. Chce pocestovať na majstrovstvá sveta