Majoroš verí v návrat VSS na víťaznú vlnu

Pokoria Šamorín? Košickí futbalisti chcú prelomiť bodový pôst.
Pokoria Šamorín? Košickí futbalisti chcú prelomiť bodový pôst. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|22. apr 2017 o 00:00

Súperom mu v Čermeli bude „brazílsky“ Šamorín.

KOŠICE. Druholigový líder bude v nedeľu bojovať o prvé víťazstvo v nadstavbovej skupine o postup. Súperom mu v Čermeli bude „brazílsky“ Šamorín.

Napriek nie najideálnejšiemu štartu futbalistov FC VSS Košice do rozhodujúcej fázy prebiehajúceho druholigového ročníka – z úvodných troch zápasov v nadstavbe vyťažili žlto-modrí len jediný bod a ich náskok na čele prenasledovatelia o čosi skresali – sa žlto-modrí naďalej v týždni pripravovali v zaužívanom rytme.

„Pracovali sme rovnako ako predtým, náplň tréningov sme výrazne nemenili. Snažili sme sa zapracovať na celkovom systéme našej hry, keďže v posledných dvoch zápasoch sme dostali veľa gólov. Verím však, že chlapci sú natoľko sebavedomí a kvalitní, že ich prehry s Nitrou a v Žiline nedokážu dostať pod veľký tlak a že sa vrátime späť k hre, ktorú sme predtým predvádzali,“ povedal pred zajtrajším domácim stretnutím so Šamorínom (hrá sa o 16.30 hod.) kormidelník VSS Košice Jozef Majoroš.

Košické mužstvo prešlo základnou časťou druhej ligy možno až prekvapujúco suverénne, ale v nadstavbe mu to zatiaľ nejde. Hrať futbal nezabudlo a ani fyzická pripravenosť hráčov nemohla ísť za tak krátky čas strmhlav nadol.

Všetko je zrejme len o správnom nastavení hláv.

„Proti Nitre sme nehrali zle, urobili sme však niekoľko chýb, ktoré súper dokázal využiť. Po vlastných chybách sme inkasovali aj v Žiline. Oba zápasy sme si rozobrali, chlapci videli čo robili zle a dúfam, že sa z toho dokážu poučiť,“ vravel Majoroš.

Nehľadia na súpera, ale na seba

O vyrovnanosti druholigovej nadstavby o postup svedčí skutočnosť, že všetkých dvanásť tímov v nej už dokázalo bodovať, ani jedno však nie úplne naplno.

Podobne ako VSS Košice je na tom zatiaľ aj najbližší súper východniarov, Šamorín. Ten v predchádzajúcich troch kolách ešte nevyhral, získal dva body a len raz skóroval. V priebežnej tabuľke je desiaty, s pätnásťbodovou stratou na VSS.

Vysoké ambície však tomuto klubu nechýbajú, čo dokumentuje spolupráca so slávnym brazílskym Fluminense. Práve hráči z krajiny päťnásobných majstrov sveta dominujú početnej legionárskej enkláve v Šamoríne.

„Súper má svoju kvalitu, ale my sa v prvom rade vždy pozeráme sami na seba. Chceme sa presadiť našou hrou a byť aktívni počas celého zápasu. Ak sa nám to podarí, tak pevne verím, že budeme úspešní,“ dodal Jozef Majoroš.

Do hry zajtra v košickom drese určite nezasiahne Mikuláš Tóth, ktorého trápia ovčie kiahne.

Po zranení začína s trénovaním Michal Jonec, na zápasovú záťaž to ale ešte nie je.

Ďalší rekonvalescent Tomáš Kubík naskočil v Žiline na záverečných dvanásť minút, ale v týždni ho trápil boľavý zub a jeho štart proti Šamorínu je otázny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majoroš verí v návrat VSS na víťaznú vlnu