Lyžovanie: Kalinová pôjde v budúcich dňoch z podujatia na podujatie

TASR|17. jan 2003 o 13:29

Banská Bystrica 17. januára (TASR) Náročná séria podujatí čaká v najbližších týždňoch slovenskú reprezentantku v behu na lyžiach Ľubomíru Kalinovú. ...

Banská Bystrica 17. januára (TASR) Náročná séria podujatí čaká v najbližších týždňoch slovenskú reprezentantku v behu na lyžiach Ľubomíru Kalinovú. V sobotu bude štartovať v behu žien na 10 km voľnou technikou na pretekoch Svetového pohára v Novom Měste na Morave a vzápätí sa presunie do Tarvisia na Svetovú zimnú univerziádu (SZU).

"Tam by som mala na budúci týždeň štartovať v šprintoch a na pätnástke vedno s Annou Pastrnákovou. Na predošlej univerziáde v Zakopanom som neoslnila, teraz verím, že to bude lepšie. Určite sa budem musieť popasovať s českými rivalkami, ktoré poznám zo seriálu Svetového pohára, ale nevylučujem, že na štarte nájdem aj ďalšie známe tváre," povedala Ľ. Kalinová.

Pretekárka Slávie UMB Banská Bystrica prestávku od posledných vystúpení v seriáli SP v decembri 2002 vyplnila nie iba tréningom, ale aj liečením zranenej achilovky. "Už je to lepšie, ale i tak sa sústredím iba na skejtové disciplíny, nie na klasickú techniku."

Talentovaná pretekárka bude Slovensko reprezentovať aj na majstrovstvách sveta do 23 rokov vo Val di Fiemme a svetovom šampionáte seniorov v tom istom dejisku. "Bude to síce náročné, ale rada by som v týchto pretekoch obstála so cťou," dodala Kalinová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžovanie: Kalinová pôjde v budúcich dňoch z podujatia na podujatie