Lotyšský reprezentant Vodolazskis mieri do Zvolena

SITA|31. mar 2008 o 10:23

ZVOLEN 31. marca (SITA) - Vedenie hokejového extraligistu HKm Zvolen podpísalo ročnú zmluvu s ročnou opciou s lotyšským reprezentantom Vladislavsom Vodolazskisom. Pod Pustý hrad mieri 24-ročný útočník, ...

ZVOLEN 31. marca (SITA) - Vedenie hokejového extraligistu HKm Zvolen podpísalo ročnú zmluvu s ročnou opciou s lotyšským reprezentantom Vladislavsom Vodolazskisom. Pod Pustý hrad mieri 24-ročný útočník, ktorý pôsobil na poste centra, no zahral si už aj na krídle, z lotyšského klubu DHK Latgale. "O Vodolazskisovi som hovoril s lotyšským trénerom Normundsom Sejejsom, ktorý ako hráč pôsobil tri sezóny v Trenčíne. Podľa jeho slov ide o typ prvotriedneho bojovníka, akého hľadáme. Nečakáme, že v prvej sezóne bude lídrom tímu, domnievame sa však, že svojím prístupom by mal byť prínosom pre mužstvo. Dokázať to bude môcť na ľade,“ uviedol generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

Vladislavs Vodolazskis je dobre stavaný útočník s výškou 191 cm a hmotnosťou 90 kg. Od roku 2005 je členom širšieho kádra lotyšskej reprezentácie. V sezóne 2005/2006 ho vyhlásili za najlepšieho útočníka lotyšskej najvyššej súťaže Latvia Elite a bol tretím najlepším strelcom ligy. V uplynulej sezóne získal v 39 zápasoch 31 bodov za 11 gólov a 20 asistencií. V súčasnosti je na sústredení reprezentačného tímu Lotyšska pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v Kanade.



kj;kt;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lotyšský reprezentant Vodolazskis mieri do Zvolena