Los Angeles zdolalo Chicago 4:3, Hossova asistencia nestačila

Tyler Toffoli z Los Angeles dáva gól Corey Crawfordovi v bránke Chicaga.
Tyler Toffoli z Los Angeles dáva gól Corey Crawfordovi v bránke Chicaga. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. máj 2014 o 06:59

Hokejisti LA Kings vedú vo finále západnej konferencie nad Chicagom 2:1.

BRATISLAVA. Ani asistencia slovenského hokejistu Mariána Hossu nestačila Chicagu k úspechu v treťom zápase finále play off Západnej konferencie zámorskej NHL.

Chicago prehralo na ľade Los Angeles Kings 3:4 a v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrávajú 1:2.

Prvou hviezdou duelu sa stal Jeff Carter, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Dvadsaťdeväťročný center sa presadil vo všetkých troch dueloch série, v ktorej nazbieral už osem kanadských bodov (4+4).

Spoľahlivo chytal Quick

Carter ťaží zo spolupráca s Tannerom Pearsonom a Tylerom Toffolim. "Oni sú zohraní ešte z farmy. Využívajú svoju rýchlosť, utvárajú si šance. Ja sa s nimi veziem," hovoril v dobrej nálade o spolupráci s kolegami v útoku Carter.

Brankár Kings Jonathan Quick sa predviedol 24 úspešnými zákrokmi. V drese Chicaga ho dvakrát prekonal Jonathan Toews, na druhý presný zásah mu prihral Marián Hossa.

"Nadviazali sme na dobrý výkon z druhého zápasu a zároveň potvrdili víťazstvo z predchádzajúceho stretnutia. Základom úspechu bola obrana, myslím, že dnes sme Chicagu toho veľa nedovolili. A ak sa náhodou vyskytla chybička, v bránke stál opäť spoľahlivý Jonathan (Quick)," usmieval sa po zápase Carter.

Hossa mal dva plusové body

Chicagského kapitána Toewsa trápila druhá polovica duelu. "Začali sme dobre, neviem si však dostatočne vysvetliť, prečo sme zrazu potom prestali hrať a nepokračovali sme vo výkone z úvodu. Séria je ale ešte dlhá, dnešná prehra ešte nič neznamená. Boli sme v tejto situácii už predtým a poradili sme si," hodnotil stretnutie Toews.

Trenčan Hossa odohral 20:36 min, trikrát ohrozil bránku domácich a mal aj dva plusové body. Michal Handzuš nemal na konte počas necelých dvanástich minút strelu, pripísal si aj jeden dvojminútový trest a jednu mínusku. Mariánovi Gáboríkovi sa nepodarilo presadiť sa počas 16 minút ani raz z piatich striel.

Štvrtý zápas je na programe v utorok 27. mája znova v Los Angeles. Vo finále na východe hrajú New York Rangers a Montreal Canadiens (zatiaľ 2:1).

((foto))

NHL - finále Východnej konferencie

Los Angeles - Chicago 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

- stav série: 2:1

Góly: 7. Vojnov (J. Carter, Doughty), 29. J. Carter (Pearson), 35. Toffoli (J. Carter, W. Mitchell), 52. Doughty (Muzzin, Justin Williams) - 6. Toews, 14. Toews (Rozsíval, MARIÁN HOSSA), 60. Sharp (Leddy)

Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 16:01 min, mal 5 striel, Michal Handzuš odohral 11:43 min, mal 2 tr. minúty, 1 mínusový bod, Marián Hossa (obaja Chicago) odohral 20:36 min, mal 3 strely a 2 plusové body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles zdolalo Chicago 4:3, Hossova asistencia nestačila