Lokomotíva prechádza zmenami

Sportnet|23. júl 2009 o 00:00

Futbalový stánok Lokomotívy Košice prešiel a ešte prejde počas tohto leta skrášľovacou kúrou. Niektoré veci bolo nevyhnutné opraviť, iné si vyžiadal aj štart Košičanov v Európskej lige UEFA.



KOŠICE. Ešte pred začiatkom novej sezóny Corgoň ligy boli všetky sedačky z nekrytej tribúny na hracej ploche, aby priestor, kde sú osadené, dostal nový žltý náter. "Na celom štadióne sme očíslovali všetky sedadlá na štadióne a mohli sme tak podľa sektorov odstupňovať vstupné. Na ováloch za bránami je nižšie vstupné," povedal technický manažér MFK Martin Šarišský. Jednorázové vstupenky do sektorou za bránou stoja 1,5 €, na nekrytú tribúnu 4 € a na krytú tribúnu 6 €. Na stretnutia vybrané VIP (proti Slovanu, Trnave, Žiline a Prešovu) stoja vstupenky o pol eura viac.

Prvá etapa

"Celý areál sme kompletne vyčistili. Dokončili sme nové únikové východy na hraciu plochu, ktoré sú natreté na žlto. Je to požiadavka nielen SFZ, ale i UEFA. Teraz nás čaká obnovenie fasády tunela, z ktorého sa vychádza na štadión. Omietka už opadávala a tento priestor vyzeral hrozne. Taktiež nás čaká rekonštrukcia šatne hostí, rekonštrukcia chodby, ktorou sa ide do tejto šatne, a oddelenie antidopingovej miestnosti. Tieto práce by sme mali stihnúť do 4. - 5. augusta." Teda do odvetného zápasu 3. predkola Európskej ligy UEFA, ktorý je na programe vo štvrtok 6. augusta.

Osvetlenie a kamerový systém

Druhá etapa zmien bude oveľa náročnejšia. Už dlhší čas sa hovorí aj o rekonštrukcii osvetlenia na štadióne, ktoré má nevyhovujúcich 700 luxov. "Stále ju zvažujeme. Jedna firma nám už pripravuje návrh tejto rekonštrukcie. V prípade postupu z tohto predkola vážne zvažujeme rekonštrukciu, ktorá by mala trvať 2 - 3 týždne a po jej dokončení by už malo osvetlenie 1 400 luxov." V prípade postupu by nešlo o jedinú investíciu. Zvýšil by sa i počet prenosných sociálnych zariadení. Momentálne je ich na štadióne desať.

Veľkou investíciou bude i nový kamerový systém. "Mali by sme ho mať nainštalovaný do 1. novembra. Vyplýva nám to zo zákona 479 o športových podujatiach. Vytvoríme preto i kontrolnú miestnosť, v ktorej bude zabudovaný ovládací pult kamerového systému." Drobné úpravy na štadióne si zatiaľ nevyžiadali veľké investície. To sa však už nebude dať povedať o rekonštrukcii osvetlenia či nainštalovaní kamerového systému. "Spolu by mohlo ísť o 10 miliónov korún. Osvetlenie asi 7 miliónov a kamerový systém 2 - 3 milióny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva prechádza zmenami