Lochte prijal desaťmesačný trest za vymyslenú historku z Ria

Ryan Lochte.
Ryan Lochte. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. sep 2016 o 17:30

Americký plavec Ryan Lochte akceptoval desaťmesačný zákaz činnosti.

DENVER. Americký plavec Ryan Lochte akceptoval desaťmesačný zákaz činnosti od Amerického olympijského výboru za vymyslenú historku o prepadnutí počas olympijských hier v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra AP.

K trestu sa vyjadrila tiež Medzinárodná plavecká federácia (FINA), ktorá považuje dĺžku trestu za primeranú, dostatočnú a zodpovedajúcu. FINA zároveň vyhlásila, že z jej strany nepríde k žiadnej ďalšej sankcii pre štvoricu amerických plavcov.

Lochte si v Riu vybojoval šiestu zlatú medailu spod piatich kruhov v kariére a s 12 cennými kovmi je jedným z najúspešnejších olympionikov USA vôbec. Úspešný výsledok však zatienil obrovským škandálom.

Lúpežné prepadnutie

Vymyslel si ozbrojené lúpežné prepadnutie, aby spoločne s tromi reprezentačnými kolegami zakryl vlastný vandalizmus na benzínovej pumpe.

Neskôr priznal, že sa incident neodohral tak, ako povedal. Brazílska polícia ho obvinila z podania falošnej správy o prepade a informovala, že plavci poškodili dvere na toalete na pumpe a mali konflikt s bezpečnostnou službou.

Namiesto obdivu za úspešnú športovú kariéru sa tak Lochte stal terčom trpkej satiry a posmechu. Netrvalo dlho a začali sa od neho odvracať sponzori.

Opustili ho dvaja hlavní - odevná spoločnosť Ralph Lauren a výrobca plaviek Speedo, ktorý uviedol, že jeho sponzorský príspevok vo výške 50.000 dolárov venuje charite Save The Children a poputuje deťom do Brazílie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Lochte prijal desaťmesačný trest za vymyslenú historku z Ria