Lipany si zahrajú aj s Partizánom

(Autor: ilustračné Peter Cingeľ)
Juraj Ščerbík|12. jún 2018 o 00:00

Odeva si zabezpečila prvenstvo i postup do druhej celoštátnej futbalovej ligy.

BARDEJOV. V predposlednom kole 3. futbalovej ligy v skupine Východ v sobotu 9. júna Odeva Lipany si zabezpečila prvenstvo i postup do druhej celoštátnej futbalovej ligy.

Stredoslováci posielajú do druhej najvyššej súťaže Banskú Bystricu, skupinu Západ vyhrala Dubnica nad Váhom a z Bratislavy sa vracia Petržalka.

Už v minulej sezóne sa Lipany netajili tým, že po základnej časti 2. ligy skupiny Východ prejavili záujem o vstup do druhej najvyššej súťaže.

Skutok sa stal.

Šarišský región bude mať zastúpenie až troch klubov. Tatran Prešov vypadol z 1. ligy, Partizán Bardejov je stabilným účastníkom, Odeva Lipany so splneným snom.

„Netajíme sa, že myslíme na návrat do 2. ligy. Z vyššej súťaže sme už poučení a chceme zlepšiť infraštruktúru štadióna. Ak tím doplníme o dvoch, troch hráčov, druhú ligu zvládneme,“ zdôveril sa tréner Emil Jacko.

Pred posledným zvonením

V priebehu najbližšieho týždňa dostane tabuľka 3. regionálnej ligy konečnú podobu. V 29. kole v sobotu 9. júna rozhodujúce body získali Lipany. V Krompachoch vyhrali 1:2. Po góle Vysočana domáci železiari vyrovnávali, no Hruška dal dôležitý gól Šarišanov. Odeva mala silnejšiu lavičku, striedala piatich hráčov.

V ďalších zápasoch o „medailové“ umiestnenia vyhorela rezerva Tatrana Prešov po prehre s FK Košice (Vyšné Opátske) 1:4.

Aj Tesla Stropkov v závere súťaže je dýchavičná. Prehrala doma so Sninou 1:4. Susedné Giraltovce si aspoň čiastočne vylepšili reputáciu remízovým výsledkom 2:2 s Plavnicou.

Aj druhé mužstvo od Tople čaká na koniec súťaže i záchranu. Vo Vranove nad Topľou nevýrazná Bardejovská Nová Ves dohrala s vysokou prehrou 4:0.

V tabuľke po sobotňajších výsledkoch pred záverečným kolom majú Lipany rozhodujúci náskok štyroch bodov. Druhé Košice a tretí Vranov n/T už budú hrať len o poradie.

Štvrtá je Snina a piaty Stropkov. Na konci tabuľky: 13. Bardejovská Nová Ves 27 b, 14. Giraltovce 25, 15. Svit 15, 16. Sabinov 13.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany si zahrajú aj s Partizánom