Lipany prišli o všetky body až v nadstavenom čase

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Miroslav Sekerák|13. sep 2016 o 00:00

Odeva prehrala na svojom trávniku s konkurentom zo Spišskej Novej Vsi.

LIPANY. Po zahanbujúcom debakli na pôde Lokomotívy privítal vo futbalovej 2. lige klub ŠK Odeva Lipany na svojom trávniku súpera zo Spišskej Novej Vsi.

Sobotňajší duel medzi Lipanmi a Spišskou Novou Vsou veľa futbalovej krásy nepriniesol. Prvý polčas sa odohrával väčšinu času medzi šestnástkami oboch tímov. Na hre Odevy bolo vidieť, že sa hráči z predchádzajúcej vysokej prehry ešte nespamätali.

K prvej vážnejšej situácii došlo v 14. minúte. Hosťujúci Palutka trafil brvno Bartošovej brány, ktorý sa po zranení vrátil medzi tri žrde.

O niekoľko minút neskôr, na druhej strane ihriska, po rohovom kope hlavičkoval Gomoľa, ale lopta smerovala len nad bránu Stančáka. Po týchto dvoch príležitostiach sa dlhú dobu nič podstatné neudialo.

Až v 43. minúte dal o sebe vedieť hosťujúci tím, ktorý mohol streliť úvodný gól zápasu.

Avšak Vilkovského strelu reflexívne vyrazil Bartoš a do kabín sa tak odchádzalo za nerozhodného stavu. Tak ako prvý polčas, ani druhé dejstvo veľa vzrušenia neprinieslo.

Ani jedno mužstvo si nevytvorilo čistú gólovú príležitosť a všetci už boli zmierení, že duel sa skončí bezgólovou remízou.

No Spišiaci zahrávali v nadstavenom čase ešte rohový kop, pri ktorom najvyššie vyskočil Boroš a uchmatol domácim všetky tri body.

FAKTY

ŠK Odeva Lipany – FK Spišská Nová Ves 0:1 (0:0)Góly: 90. Boroš.ŽK: Popovec.Rozhodoval: Kozák.Divákov: 320.

Zostavy a striedania:ŠK Odeva Lipany: Bartoš – Popovec, Janič (70. Štroncer), Miliutin (65. Angelovič), Eliaš, Dlugoš, M. Vysočan (77. Rokošný), Pončák (C), Blaško, Hovančík, GomoľaFK Spišská Nová Ves: Stančák – Slejzák, Šoltés, Sedláček (C), Zekucia, Čekovský, Palutka (90. Baranyi), Kováč (76. Vandraško), Sirko, Boroš, Vilkovský (64. Vantroba)

HLASY TRÉNEROV

Emil Jacko, Lipany: „V dueli sme chceli odčiniť neospravedlniteľné zlyhanie z predošlého kola. Súboj mal tempo i kvalitu, hlavne v prvom polčase. Súper hral kompaktne vzadu, bol lepší v držaní lopty a dôrazný v osobných súbojoch. Mal aj úvodnú šancu, kedy Popovcom zblokovaná strela sa obtrela o brvno našej brány. V jednom momente, pri tutovke Vilkovského, bravúrne vytlačil strelu Bartoš na jeden z mnohých rohových kopov. Zámerne spomínam rohy, lebo sme po poslednom z nich v 93. minúte inkasovali. V dvoch posledných meraniach síl ich naši protivníci zahrávali dvanásť, z ktorých sme šesťkrát inkasovali. Je to smutné konštatovanie. Hlavne z toho dôvodu, že tieto štandardné situácie boli úplne nevynútené. Zbytočne sme to takto riešili zlyhaním komunikácie a zbavením sa lopty. V druhom polčase proti Spišiakom sme už hosťom toľko priestoru nedávali a viac-menej sa hralo na jeho polovici. No zomierame na krásu a to, čo nám v minulom ročníku stačilo pri premieňaní šancí je teraz málo. Na druhej strane inkasujeme veľa gólov. Na to sme my a tiež ani naši fanúšikovia neboli zvyknutí. Dávame príležitosť odchovancom a hráčom, ktorí si tú ligu vybojovali a budeme im tú šancu dávať. Žiaľ, poniektorí sa musia spamätať, neuspokojiť sa s tým, že sú v kádri, sem-tam striedajú a že si zatrénujú. Týka sa to hlavne tých mladších, ktorí majú ešte všetko pred sebou. Ak to nepochopia, tak budeme nútení v zimnej prestávke káder výrazne obmeniť. Adeptov na to máme. Ale vráťme sa k dnešnému súboju. Naša aktivita v druhom polčase nepriniesla želanú odmenu v podobe streleného gólu. Hostia mali inú kvalitu na lavičke ako my a bolo to na ihrisku po striedaniach vidieť. Niektorým našim hráčom dochádzali sily a súper z poslednej situácie dal gól. Kruté pre nás, remíza by bola spravodlivá, ale futbal je preto fenomén a prináša i takéto rozuzlenia.“

Branislav Ondáš, Sp. N. Ves: „Zápas bol náročný. My sme po nešťastnej prehre v Haniske chceli dať mužstvo dokopy hlavne psychicky. Lipany boli v podobnej situácii. Vedeli sme, že domáci urobia všetko pre to, aby boli úspešní. My sme síce mali viac z hry, ale musím povedať, že aj hostitelia hrozili rýchlymi protiútokmi. Vsietili sme gól a súper nie, šťastie sa priklonilo na našu stranu. Musím pochváliť chlapcov, ktorí podali dobrý výkon. Vzadu sme sa vyvarovali chýb, ktorých sme sa dopúšťali v predchádzajúcich dueloch. V tejto súťaži sa dobré výsledky získavajú vďaka kvalitnej obrane a malému počtu inkasovaných gólov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany prišli o všetky body až v nadstavenom čase