Lipanci v zápase so Žilinou spálili tutovky

Posilnil Lipany. Michal Kamenčík (vpravo) prišiel z Tatrana Prešov.
Posilnil Lipany. Michal Kamenčík (vpravo) prišiel z Tatrana Prešov. (Autor: tasr)
Sportnet|13. sep 2013 o 00:00

Treťoligisti Lipian nezvyknú vo vlastnom prostredí strácať body. V uplynulom kole sa tak stalo.

Treťoligisti Lipian nezvyknú vo vlastnom prostredí strácať body. V uplynulom kole sa tak stalo a tak niet div, že trénerovi Emilovi Jackovi, ale i hráčom sa zaspávalo ťažko.

LIPANY. V tomto ročníku už futbalisti ŠK Odeva raz doma remizovali (Moldava), proti béčku Žiliny prvý raz v jeseni prehrali na vlastnej tráve podľahli.

Po predošlých dvoch zmierlivých výsledkoch sa čakalo, že príde plný zásah, no Žilinčania boli lepší. Určite im pomohlo to, že v Corgoň lige bola prestávka a pre hostiteľov to bola zase smola.

V tíme spod Dubňa prišiel k slovu poltucet áčkarov, ktorí mali podľa niektorých zdrojov od majiteľa klubu nôž na krku po predošlom výprasku rezervy v Moldave. Tak sa činili ostošesť a odskákali si to východniari.

Výsledok ale napovedá, že to mohlo dopadnúť pre domácich i lepšie.

Spálili tutovky

„Súper mal svoju nespornú kvalitu, čo aj potvrdil,“ konštatoval lodivod Lipian. Vedel, že pokiaľ v tabuľke pravdy nechcú jeho zverenci strácať, nesmú doma zaváhať.

„V prvom polčase sme si vypracovali tri tutovky a mohli ísť do šatne pokojnejší. Avšak Drobňák či Kovalík po pekných individuálnych akciách namiesto rozvážneho zakončenia vystrelili nedôrazne a navyše nie umiestnene. Potom zase Gomoľa nezvolil ideálne zakončenie hlavou.“

Hostia boli silní v strede poľa, veľa toho súperovi nedovolili. Činil sa aj Guba, ktorý bol ešte vlani v Tatrane Prešov, ale i ďalší donedávna hráč zeleno–bielych Gergel.

Po zmene strán sa zdalo, že obom tímom vyhovuje remíza, ale prišiel nešťastný okamih hostiteľov, rýchlu akciu vo finálnej fáze zvládli zle a z následnej kontry pykali inkasovaním jediného zásahu stretnutia. Bolo to možno na hrane neodpískaného ofsajdu, ale kouč sa na to nevyhováral. „Jednoducho béčko Žiliny bolo šťastnejšie.“

Šikovní brankári a strelci babráci

V kádri Lipian sa udiali od začiatku ročníka niektoré zmeny. Pyda, na ktorého mali niektorí ťažké srdce, že pozahadzoval aj nemožné, odišiel do bardejovského dorastu. Po 3. kole prišli naopak na hosťovanie do konca jesene Kamenčík a D. Jacko z Tatrana Prešov.

„Prv menovaný sa okamžite presadil, proti Moldavčanom skóroval. Obaja sa potrebujú však dostať do tempa.“

Posily nahradili Pydu (Hudý zasa uprednostnil angažmán v Poľsku).

„Verím, že Kamenčík nám pomôže zlepšiť efektívnosť našich akcií, lebo pokiaľ nebudeme strieľať góly, tak sa nepohneme dopredu,“ dodal E. Jacko.

Priznal, že ho mrzí, pokiaľ vidí niektoré tímy, s ktorými sa jeho mužstvo stretlo, v tabuľke oveľa vyššie. „Je to dosť frustrujúce...“

Nuž, najbližšie ŠK Odeva hrá v Kremničke, ktorá tiež nevyskakuje od radosti a tak to bude šesťbodový zápas. „Prichodí nám mazať mínusové body.“

Tréner sa nevie tiež zmieriť s tým, že skóre je také, aké je. Podľa neho by malo byť vysoko aktívne, a nie 5:7.

„Stále zápasíme s problémom skórovať. Buď sú brankári takí šikovní, alebo naši takí neschopní. Tak či tak, stojí nás to body,“ pripomenul kouč Lipian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipanci v zápase so Žilinou spálili tutovky