Všetko je inak. Hudáček neposilní Slovan na Spenglerovom pohári, vracia sa do KHL

Libor Hudáček.
Libor Hudáček. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Ondrej Rusnák|24. dec 2021 o 15:10

Slovenský hokejový reprezentant prestupuje do Dinama Minsk.

BRATISLAVA. Libor Hudáček si čoskoro oblečie nový dres. Nebude to však slovanistický, ako sa pôvodne javilo. Šikovný útočník totiž prestupuje do Dinama Minsk.

Hudáček začínal sezónu v KHL v ruskom Nižnekamsku, z ktorého v októbri prestúpil do Lugana. Vo švajčiarskej NLA mladší z bratov Hudáčkovcov strelil osem gólov v desiatich dueloch.

Počas vianočných sviatkov mal posilniť Slovan na Spenglerovom pohári. Ale prišlo k zmene.

„Chcel by som sa poďakovať Liborovi za neoceniteľnú pomoc, ktorú nám poskytol v mesiacoch október a november. V posledných týždňoch nenachádzal dostatok priestoru na ľade a so šiestimi cudzincami v kádri mu nemôžeme zaručiť isté miesto v zostave. Vzhľadom na túto situáciu a jeho predpokladanú účasť na olympijských hrách sme spoločne usúdili, že najlepším riešením je jeho odchod. Vyhliadol si ho klub KHL, kde bude pokračovať v kariére,“ povedal generálny manažér klubu HC Lugano Hnat Domenichelli.

Slovan Bratislava pritom ešte predvčerom informoval o posilnení útoku o Hudáčka na Spenglerovom pohár (26. - 31. 12.) vo švajčiarskom Davose.

Najstarší hokejový turnaj v Európe povoľuje tímom rozšíriť súpisku tímu o štyroch hráčov aj z iných klubov. Podľa posledných informácií Slovan v Davose nakoniec posilní iba dvojica hráčov - Martin Belluš a Brian Ihnačák. 

Skúsený útočník Hudáček tak namiesto účasti na Spenglerovom pohári odletí do Minsku, v ktorom sa stretne s reprezentačným kolegom, brankárom Patrikom Rybárom. Obaja minulý týždeň reprezentovali Slovensko na Švajčiarskom pohári.

Zmluva by mala byť zaregistrovaná na matrike KHL v najbližších hodinách. V Diname Minsk by mal odchovanec Spišskej Novej Vsi pôsobiť do konca sezóny.

„Chcem poďakovať Luganu za čas, ktorý som tu strávil a prajem im len to najlepšie do budúcnosti. Dinamo Minsk vnímam ako európsky veľkoklub. Chcem mu dopomôcť do play off a úspechu v ňom. Zároveň je to pre mňa šanca ako byť v najlepšej športovej forme pred blížiacou sa olympiádou“, povedal Libor Hudáček pre Sportnet.

Tím z hlavného mesta Bieloruska je v tabuľke Západnej konferencie KHL na 9. mieste so ziskom 41 bodov, pričom ôsmy Nižnij Novgorod je lepší len o skóre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Všetko je inak. Hudáček neposilní Slovan na Spenglerovom pohári, vracia sa do KHL