Levoča nebola jednoduchý súper

Radovali sa. Plavnica v domácej jarnej premiére nezaváhala.
Radovali sa. Plavnica v domácej jarnej premiére nezaváhala. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|3. apr 2012 o 00:00

Po úspešnom úvodnom jarnom vystúpení v Pakostove privítali cez víkend Plavničania po prvýkrát v odvetnej časti na domácej pôde kolektív Levoče.



PLAVNICA. Domáci tím nastúpil do stretnutia potvrdiť priaznivý výsledok zvonku, no ako sa presvedčili, splniť tento cieľ nebolo vôbec jednoduché. Súper zo Spiša sa totiž predviedol ako zdatný tím, ktorý nechcel u papierového favorita vôbec predať svoju kožu lacno.

V dueli výsledkovo dvoch rozdielnych polčasov rozhodli hostitelia o svojom skalpe až po zmene strane. Jedným zo zlomových momentov bol aj druhý gól domácich, na ktorý už Levočania nenašli žiadnu odpoveď, aby sa aspoň kontaktným gólom postarali ešte o zdramatizovanie dosť zaujímavého merania síl.

O zisk troch dôležitých bodov sa však postaral strelecky disponovaný Hutník svojím hetrikom, ktorého obrana Levoče nedokázala vo finálnej fáze ustrážiť.

Víťazstvo hostiteľov je o to cennejšie, že sa zrodilo v náročných poveternostných podmienkach a vďaka nemu sa zverenci kouča Rastislava Pavlišina neustále držia v prvom kvartete tabuľky. Domáci kormidelník mohol byť preto zo zisku zaslúžených troch bodov po stretnutí dostatočne spokojný.

„Hostia sa predstavili na našom ihrisku ako kompaktný tím, ktorý sa postaral hlavne v prvej polovici zápasu o obojstranne útočnú hru. V nejednom prípade sa snažili podnikať aj rýchle brejky, s ktorými sme si ale našťastie dokázali poradiť. Po zmene strán sa však už vývoj merania síl obrátil v náš prospech, keď sme sa prebudili aj v koncovke. V nej hýril výraznou aktivitou strelecky naladený Hutník, ktorého hetrik nám zabezpečil tri body.“

Kouč mužstva taktiež teší, že v kádri neustále prevláda herná pohoda a aj keď tentoraz nastúpilo bez dvoch kľúčových hráčov Jána Pavlišina a Grajzingera na jeho predvedenom výkone sa to negatívne ani neprejavilo.

„Úvodné dve stretnutia, ktoré máme zatiaľ za sebou, nám dali jasne najavo, že v kolektíve je výborná nálada a hráči neustále odovzdávajú pre napredovanie v súťaži maximum. Momentálne to potvrdzuje aj skutočnosť, že sa stále držíme na dostrel lídra z Vysokých Tatier. Ak sa naskytne vhodná príležitosť, nepochybne urobíme všetko pre to, aby sme zaútočili na vedúcu priečku. Treba si však uvedomiť, že záver súťaže je ešte veľmi ďaleko a futbalová jar je nevyspytateľná a pre každé mužstvo nesmierne náročná.“

Najbližšie do Breznice

Plavnický tím cestuje na naj– bližšie majstrovské stretnutie na horúcu pôdu do Breznice, ktorá nepúšťa na svojej pôde ani jednému súpera akékoľvek body zadarmo.

Uvedomujú si to aj Plavničania, no tréner Rastislav Pavlišin je presvedčený, že jeho zverenci na ihrisku odovzdajú svoje srdce a domov neodídu naprázdno, tak ako to bolo v prvom meraní síl v Pakostove.

„Aj keď Breznica nebude pre nás určite ľahkým sústom, napriek tomu urobíme všetko pre to, aby sme dokázali získať ďalšie cenné body a udržať sa v popredí tabuľky. Musím ale poznamenať, že každé stretnutie je pre nás veľmi náročným a dosiahnuť priaznivé výsledky nie je pre nás vôbec ľahkou úlohou. Všetci v mužstve a v klube sme veľmi radi, že sa nám to doposiaľ výborne darí a pre ľudí v Plavnici je jednou z hlavných priorít futbal. Potvrdilo to aj stretnutie s Levočou, na ktoré aj napriek nepriaznivému počasiu prišlo naše mužstvo povzbudiť dostatok fanúšikov plavnického futbalu.“

ico

Fakty

Plavnica - Levoča 3:0 (0:0)

Góly: 58., 63. a 75. Hutník.

Zostava Plavnice: Mindžák - Kuľanda, J. Pavlišin, Hricko, Krajger (40. Varga), Chovanec, Janič, Kupec (60. R. Pavlišin), Hutnik, Mariančík, Dlugoš.

mdc

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Levoča nebola jednoduchý súper