Laurinec: Ukrajina a Rusko môžu hrať proti sebe

Ruský futbalista Roman Širokov.
Ruský futbalista Roman Širokov. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. mar 2015 o 09:38

EUEFA po anexii Krymu zakázala zápasy medzi Ruskom a Ukrajinou. František Laurinec, ktorý je zodpovedný za situáciu na Kryme, vraví, že na neutrálnej pôde by obe reprezentácie mohli proti sebe hrať.

VIEDEŇ. Člen exekutívy Európskej futbalovej únie (UEFA) František Laurinec nevidí problém v tom, ak by sa Rusko a Ukrajina stretli vo vzájomnom zápase na EURO 2016.

Podľa neho v prípade, že "sa hrá na neutrálnej pôde, ako napríklad vo Francúzsku" by pokojne mohli obe reprezentácie proti sebe nastúpiť.

Po minuloročnej marcovej anexii Krymu Ruskom zakázala UEFA v júli vzájomné duely ruských a ukrajinských klubov ako aj národných tímov.

Podľa Laurinca by sa situácia mohla zmeniť už pred kontinentálnym šampionátom vo Francúzsku, žreb skupinovej fázy ME 2016 prebehne 12. decembra v Paríži.

Ukrajina, ktorá je kvalifikačným súperom Slovenska, aj Rusko aktuálne figurujú vo svojich skupinách na treťom mieste. "V prípade, že sa obe reprezentácie kvalifikujú, nevidím problém, že by hrali v jednej skupine," uviedol pre agentúru AP Laurinec, ktorý je v UEFA zodpovedný za situáciu na Kryme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Laurinec: Ukrajina a Rusko môžu hrať proti sebe