Lampard strelil za Chelsea 200. gól

Frank Lampard
Frank Lampard (Autor: SITA/AP)
TASR|17. mar 2013 o 16:30

Futbalisti AFC Sunderland si podelili body s Norwichom City po remíze 1:1.

LONDÝN. Futbalisti AFC Sunderland si podelili body s Norwichom City po remíze 1:1 v úvodnom nedeľňajšom zápase 30. kola anglickej Premier League.

V ďalšom stretnutí sa FC Fulham tešil z víťazstva 1:0 na ihrisku Tottenhamu Hotspur. O tesnom triumfe hostí rozhodol v 52. minúte útočník Dimitar Berbatov.

Futbalisti Wiganu Athletic vydreli víťazstvo nad Newcastlom United až v závere zápasu. O výhre 2:1 pre domácich rozhodol v 90. minúte útočník Arouna Kone.

Chelsea Londýn si v nedeľu poradila na Stamford Bridge s West Hamom United 2:0.

Frank Lampard strelil svoj jubilejný 200. gól v drese FC Chelsea. Zaujímavosťou je fakt, že skúsený anglický reprezentant dosiahol túto okrúhlu métu v dueli proti svojmu bývalému klubu West Ham United.

Tridsaťštyriročný stredopoliar využil prihrávku od Edena Hazarda a v 19. min prekonal presnou hlavičkou brankára "kladivárov" Juusiho Jääskeläinena.

Pri neúčasti Johna Terryho kapitán FC Chelsea Lampard je už len dva presné zásahy od vyrovnania klubového rekordu Bobbyho Tamblinga.

"Každý hovorí o prekonaní tohto maxima, ja by som však tie reči najradšej nepočul. Dôležité je pokúšať sa o strieľanie gólov a víťazstvá," dodal futbalista, ktorého budúcnosť v FC Chelsea je stále neistá, keďže po sezóne 2012/2013 sa mu končí platnosť zmluvy a vedenie "The Blues" mu stále nepredostrelo ponuku na predĺženie spolupráce.

Dočasný tréner aktuálneho držiteľa trofeje pre víťaza Ligy majstrov Rafael Benítez očakával, že Lampardovi sa podarí prekonať magickú hranicu práve v stretnutí proti West Hamu.

"Utvárali sme si veľa šancí a on bol vďaka svojmu dobrému načasovaniu nábehov do pokutového územia vždy na ich konci," uviedol španielsky tréner a dodal: "Sme šťastí, pretože náš tím víťazí a Lampard zlomil rekord. Dúfajme, že Frank strelí ešte viac gólov."

Výsledok - 30. kolo:

AFC Sunderland - Norwich City 1:1 (1:1)

Góly: 40. Gardner (z 11 m) - 26. Hoolahan, ČK: 30. Bunn (Norwich)

Tottenham Hotspur - FC Fulham 0:1 (0:0)

Góly: 52. Berbatov

Chelsea - West Ham 2:0 (1:0)

Góly: 19. Lampard, 50. Hazard

Wigan Athletic - Newcastle United 2:1 (1:0)

Góly: 18. Beausejour, 90. Kone - 72. Santon

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lampard strelil za Chelsea 200. gól