Kvarteto chemesáckych odchodov

Sportnet|13. jún 2014 o 00:00

Slovenský volejbalový majster nemá aktuálne v kádri žiadneho legionára.



HUMENNÉ. Volejbalisti ŠK Chemes Humenné prejavili záujem štartovať vo Vyzývacom pohári (Challenge cup). Či sa predstavia aj v Stredoeurópskej lige (MEVZA) je otázne, pretože stále nie je jasná štruktúra i obsadenie súťaže, čo je pre slovenskú povinnosť tímov účinkovať v extralige už od začiatku viac ako podstatná vec.

Bez legionárov

V uplynulej sezóne mali chemesáci vo svojich radoch trojicu zahraničných volejbalistov. Aktuálne nie je v kádri ani jeden.

Nahrávač Miguel Angel De Amo bol jednoznačne hnacím motorom v ceste za historicky najúspešnejšou sezónou. Jeho kvality si nemohli nevšimnúť za slovenskými hranicami, medzi ponukami bola aj Czestochova z poľskej PlusLigy a a jej tréner Marek Kardoš si určite nad španielskou posilou mädlí ruky.

Domov, do Poľska, sa vracia aj Mikolaj Sarnecki. Už exchemesák „Sarna“ bol v uplynulej sezóne vyhlásený za najlepšieho hráča slovenskej extraligy. Jeho zámery presadiť sa v úrovňou kvalitnejšej súťaži by sa mali naplniť v Bedzine, ktorý po rozšírení PlusLigy bude súperiť medzi top poľskými tímami.

Je iba logické, že humenský klub opúšťa aj jeho manželka Benita, ktorá pôsobila v realizačnom tíme na pozícii fyzioterapeutky.

A napokon je minulosťou aj poľské libero Radek Szymczak, ktorý sa rozhodol aktívnu volejbalovú činnosť ukončiť.

Ani Joščák

Vedenie ŠK Chemes Humenné však rieši okrem alternatív nahrávača, libera či univerzála aj doplnenie kádra na poste blokára.

Po mnohých odohraných sezónach, dvoch v chemesáckych farbách, sa rozhodol ukončiť volejbalovú kariéru 33-ročný blokár Jakub Joščák.

Zvolenský odchovanec hrával za VKP Bratislava, okúsil taliansku Anconu či rakúsky Innsbruck, naostatok sa tešil zo svojho štvrtého titulu majstra Slovenska v humenských farbách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kvarteto chemesáckych odchodov