Kvalifikačný turnaj - Hlavačka štvrtý a bez miestenky na OH 2008

SITA|1. mar 2008 o 21:31

ROSETO DEGLI ABRUZZI 1. marca (SITA) - Slovenský reprezentant v boxe Pavol Hlavačka si na prvom európskom kvalifikačnom turnaji v talianskom stredisku Roseto Degli Abruzzi (25. 2. - 1. 3.) pri Pescare, ...

ROSETO DEGLI ABRUZZI 1. marca (SITA) - Slovenský reprezentant v boxe Pavol Hlavačka si na prvom európskom kvalifikačnom turnaji v talianskom stredisku Roseto Degli Abruzzi (25. 2. - 1. 3.) pri Pescare, na ktorom sa predstavilo 232 pästiarov z 54 krajín, nevybojoval "vytúženú" účasť na OH 2008 v Pekingu. Dvadsaťpäťročný člen ŠKP Bratislava (nar. 8. 9. 1982) totiž zaváhal v rozhodujúcom dueli, keď v kategórii do 69 kg podľahol v sobotňajšom zápase o 3. miesto Billymu Joeovi Saundersovi z Anglicka 10:20 na body. Konečná štvrtá priečka slovenskému boxerovi nestačila na postup na najvýznamnejšie športové podujatie v tomto kalendárnom roku, na OH 2008 postupovali v tejto welterovej hmotnostnej kategórii iba traja medailisti. “Paľovi už trochu chýbala rýchlosť z predchádzajúcich súbojov, nemal v ringu potrebnú iskru. Prejavilo sa aj to, že pred odchodom do Talianska nebol celkom zdravotne v poriadku. Päť duelov v priebehu šiestich dní už zanechalo na ňom stopy. Je to škoda, Paľovi chýbalo tak málo...Ak nám dá Slovenská asociácia boxerov amatérov (SABA) ešte šancu a dôveru, využijeme i poslednú možnosť a v apríli sa v gréckych Aténach pobijeme o účasť na OH 2008 aj na druhom a poslednom európskom kvalifikačnom turnaji," uviedol pre agentúru SITA reprezentačný kormidelník SR a zároveň otec slovenského reprezentanta Tibor Hlavačka. Jeho synovi sa na Apeninskom polostrove zo začiatku mimoriadne darilo, keď po víťazstvách nad Bajramovom z Azerbajdžanu (15:8 na body), Smigourom z Izraela (16:6 n. b.) a Vidičom z Bosny a Hercegoviny (10:2 n. b.) postúpil až do semifinále. V ňom však Pavol Hlavačka neuspel, keď svoj piatkový zápas proti Mahamedovi Nurudzinauovi z Bieloruska vzdal pred začiatkom tretieho kola za nepriaznivého stavu 4:10 na body.

Z trojice nominovaných slovenských pästiarov na 1. európsky kvalifikačný turnaj v Taliansku sa so súťažou už skôr rozlúčili Martin Parlagi v kategórii do 51 kg (vo štvrťfinále podľahol favorizovanému Igorovi Samoilenkovi z Moldavska 18:29 na body) a Tomáš Vaňo v kategórii do 60 kg (nad jeho sily bol už v 1. kole Rumun Georgian Popescu, s ktorým prehral vysoko 2:25 na body).

Ako je známe, slovenským boxerom sa na vlaňajších majstrovstvách sveta v americkom Chicagu na prelome októbra a novembra nepodarilo získať miestenku na OH 2008, istotu vtedy zaručovala účasť vo štvrťfinále. V Taliansku teraz absolvovali Slováci prvý neúspešný "opravný" pokus, druhú a poslednú možnosť budú mať v dňoch 7. - 14. apríla 2008 v spomenutých gréckych Aténach.


Výsledok - sobota:

kategória do 69 kg - duel o 3. miesto:

Pavol Hlavačka (SR) - Billy Joe Saunders (Angl.) 10:20 na body, P. Hlavačka obsadil na turnaji v Taliansku konečné 4. miesto a na rozdiel od svojho premožiteľa si nevybojoval olympijskú miestenku do Pekingu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Kvalifikačný turnaj - Hlavačka štvrtý a bez miestenky na OH 2008