Kutlák si v Slovane zahrá KHL. Bojí sa dlhých ciest

Zdeněk Kutlák mal v nedeľu premiéru v drese Slovana.
Zdeněk Kutlák mal v nedeľu premiéru v drese Slovana. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|1. sep 2013 o 21:34

Český obranca prišiel do Bratislavy za trénerom Čadom.

BRATISLAVA. Na poslednú chvíľu získal Slovan Bratislava posilu do obrany. V nedeľňajšej generálke pred KHL proti švédskemu Jönköpingu v Piešťanoch (7:4) mal premiéru Zdeněk Kutlák. Tréner Rostislav Čada ho zaradil do druhej formácie ku Kanaďanovi Jonathanovi Sigaletovi.

„Nie je ľahké naskakovať do rozbehnutého vlaku, ale na sezónu v Bratislave sa teším,“ povedal rodák z Českých Budějovíc. Posledný zápas hral v máji na majstrovstvách sveta vo Švédsku. Proti Jönköpingu si pripísal jednu gólovú asistenciu.

KHL sa začne v prvom septembrovom týždni, Slovan hrá úvodný duel vo štvrtok v ukrajinskom Donecku.

Slovan má šesť českých hráčov

Kutlák je popri brankárovi Kopřivovi, obrancoch Škoulovi, Mojžíšovi a útočníkoch Vondrkovi, Netíkovi šiestym českým hráčom v Bratislave. Dopĺňa ich tréner Rostislav Čada. Jediným zámorským hokejistom v Slovane zostáva Sigalet. Zvyšok mužstva tvoria Slováci.

Práve kouč Čada zohral dôležitú úlohu v príchode Kutláka na Slovensko.

„Poznáme sa ešte zo švajčiarskeho klubu Ambri-Piotta,“ vravel 33-ročný reprezentačný bek. „Zavážilo aj to, že si chcem vyskúšať KHL, že v Slovane je výborné prostredie a taktiež fakt, že z Českých Budějovíc je to do Bratislavy len tri hodiny jazdy autom.“

Kutlák má rodinu, manželka s dvoma deťmi bude za ním dochádzať. V Bratislave už hral pred dvoma rokmi v prípravnom zápase Slovensko - Česko. Z MS má dobre stavaný obranca (191 cm, 100 kg) striebro z Rigy 2006 aj bronz z Helsínk 2012.

Jeden obranca musí odísť

Kutlák si v rokoch 2000 - 2004 v drese Bostonu v 16 zápasoch vyskúšal NHL. Väčšinou pôsobil vo farmárskych kluboch. V posledných šiestich sezónach hral vo Švajčiarsku.

„Najdlhšiu cestu autobusom sme tam mali štyri hodiny do Ženevy,“ porovnával. „Teraz ma so Slovanom čakajú dlhé lety do Ruska, dokonca až do Vladivostoku. Trochu sa toho obávam.“

Český hokejista podpísal ročnú zmluvu. V Slovane v pondelok rozhodnú, ktorý z obrancov bude musieť mužstvo opustiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Kutlák si v Slovane zahrá KHL. Bojí sa dlhých ciest