Kubus vykúpil Poprad v poslednej minúte

Vydreté víťazstvo. Popradčania rozhodli gólom v poslednej minúte.
Vydreté víťazstvo. Popradčania rozhodli gólom v poslednej minúte. (Autor: riso)
Sportnet|30. máj 2014 o 00:00

Lukáš Kubus sa stal vykupiteľom popradských futbalistov v stredajšej dohrávke 26. kola tretej ligy Východ.

O dôležitom víťazstve svojho mužstva rozhodol presnou hlavičkou v 90. minúte zápasu.

POPRAD. Popradčania vôbec po prvýkrát odohrali majstrovské stretnutie pod umelým osvetlením NTC v Poprade a akoby to ovplyvnilo aj ich výkon na hracej ploche.

Prakticky 70 minút sa herne trápili a až v závere to rozbalili naplno. Vykúpenie prišlo v 90. minúte, kedy Lukáš Kubus peknou hlavičkou rozvlnil sieť bezmocného brankára Vranova Erika Makóa.

„Tento zápas pre nás nebol vôbec ľahký, keďže sme v nedeľu hrali náročné stretnutie v Moldave. Myslím si, že sa prejavila únava. Bojovali sme však do konca a som veľmi šťastný, že mi to tam padlo. Navyše to bolo výnimočne hlavou, takže o to viac sa teším. Po tomto víťazstve sme opäť bližšie k postupu,“ tešil sa autor jediného gólu Lukáš Kubus.

Skórovať mohol už o čosi skôr, no svoje úvodné dve šance nepremenil. „Je pravda, že na jeden gól potrebujem strašne veľa šancí. Padlo mi to tam síce až v 90. minúte, no som veľmi šťastný, že sa to podarilo,“ poznamenal kanonier Popradu.

A ako sa mu hralo premiérovo pod umelým osvetlením? „Myslím si, že aj pre nás je to trochu nezvyk. Pre ľudí to možno je trochu väčšie lákadlo. V nedeľu sa budeme snažiť podať lepší výkon a znovu zvíťaziť,“ doplnil Lukáš Kubus.

Nedeľňajší súboj proti lídrovi tabuľky z MŠK Žilina B sa odohrá v NTC opäť o 19.30 hod.

Nehrali dobrý zápas

Kormidelník Popradu Vladimír Lajčák si po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu zhlboka vydýchol.

„Nehrali sme dobrý zápas. V prvom polčase sme pomaly kombinovali, nedokázali sme súpera pritlačiť. Vypracovali sme si v podstate iba jednu šancu, vôbec sme nehrozili. V druhom polčase sme prestriedali, potrebovali sme zrýchliť hru, no úvodných dvadsať minút bolo veľmi zlých. Súper z Vranova, hoci je dolu v tabuľke, ukázal, že je to celkom šikovné, kombinačné mužstvo. Nás hostia ako keby zaskočili, prekvapili. Naši stredoví hráči zle dostupovali súpera. Podržal nás brankár Huszárik, ktorý je absolútne spoľahlivý. Spokojní môžeme byť iba s poslednými dvadsiatimi minútami, kedy sa hráči konečne nakopli. Začali sme vyhrávať súboje v strede ihriska, dávať si dobré prihrávky a už sme hrozili v šestnástke. Vypracovali sme si šance a keď sa už zdalo, že nás šťastie opustilo, po krásnom centri Kubus s prehľadom hlavičkou zavesil loptu do siete. Tri body sú, našťastie, doma. V Moldave sme však hrali oveľa lepšie. Neviem, či to bolo únavou, alebo hráči trošku podľahli tomuto prostrediu,“ analyzoval popradský tréner.

Na tribúne sledovalo duel viac ako 700 divákov, čo je určite prísľubom do ďalších bojov.

„Aj v nedeľu proti Žiline B budeme hrať pod umelým osvetlením. Myslím si, že pre Poprad to budú pekné večerné chvíle,“ uzavrel Vladimír Lajčák.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kubus vykúpil Poprad v poslednej minúte