Kubica koketuje s návratom, v lete bude múdrejší

TASR|5. máj 2011 o 20:07

Robert Kubica zvažuje návrat do kolotoča F1, ale vedenie tímu Renault si na jeho definitívne stanovisko musí počkať až do polovice júna.

ISTANBUL. V kokpite Renaultu ho medzitým nahradil Nemec Nick Heifeld.

Kubica strávil dva mesiace v talianskej nemocnici, kde sa zotavoval z ťažkých zranení, ktoré utrpel počas pretekov rely. Ihneď po nehode absolvoval sedemhodinový chirurgický zákrok, pretože mu hrozila amputácia ruky.

Poliak, ktorý je medzi mnohými fanúšikmi "efjednotky" považovaný za budúceho majstra sveta, sa vrátil do svojho domu v Monte Carle až koncom apríla.

"Pretelefonoval som s ním hodiny a očividne mu odľahlo, keď sa konečne vrátil domov a do normálneho života, hoci musí rehabilitovať každý deň," uviedol šéf stajne Renault Eric Boullier. "Pracuje veľmi tvrdo, každý deň približne šesť až sedem hodín. Myslím, že v polovici júna by sme mohli vedieť viac , čo môžeme od neho očakávať," dodal.

Podľa Francúza sa nesmie Kubicova rekonvalescencia uponáhľať. "Zranenie bolo dosť vážne. Kosti a svaly sa zregenerujú pomerne ľahko, ale s nervami je to horšie," uzavrel Boullier.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Kubica koketuje s návratom, v lete bude múdrejší