K titulu sa chce Iuventa dostať najkratšou cestou

V tejto sezóne sa už trikrát stretli. Michalovčanky prešovské súperky zakaždým zdolali.
V tejto sezóne sa už trikrát stretli. Michalovčanky prešovské súperky zakaždým zdolali. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|29. apr 2016 o 00:00

V semifinále Michalovčanky čaká Prešov, nič iné ako víťazstvá si nepripúšťajú.

MICHALOVCE. Staronový víťaz spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) Iuventa Michalovce v piatok podvečer odštartuje svoju púť za obhajobou majstrovského titulu.

Semifinálovým súperom zemplínskeho družstva bude podobne ako vlani Prešov, s ktorým si to rozdá v sérii hranej na tri víťazstvá.

Boje o finále začínajú v Michalovciach, v piatok o 17.30 hod. je na programe prvý zápas, v sobotu o 17.00 hod. druhý.

Oddýchli si

Obaja východoslovenskí zástupcovia v interlige mali na semifinálové prípravy o týždeň viac času, pretože vzájomný duel v rámci záverečného kola WHIL si predohrali.

„Po domácom zápase so Zlínom sme oslávili triumf v nadnárodnej súťaži a od trénera sme dostali štyri dni voľna. Niektoré dievčatá buď išli domov alebo nejako vyventilovali. Oddýchnuté sme znovu začali trénovať pred týždňom v stredu večer,“ povedala na úvod jedna z najskúsenejších hráčok Iuventy Patrícia Wollingerová.

Zverenky lodivoda Františka Urbana načerpali počas voľna nové sily a na semifinálové derby zápasy sa už tešia.

„Opäť sme dostali chuť do hádzanej. Poctivo sme trénovali a pripravovali sa na play-off. Súbojov s Prešovom sa už nevieme dočkať, chceme ich zvládnuť čo najlepšie,“ uviedla rodáčka z Revúcej.

Čím skôr mať pokoj

V prebiehajúcej sezóne sa michalovské hádzanárky s prešovským Bemacom stretli už trikrát a vo všetkých prípadoch bez problémov zvíťazili – v lige 31:23 doma a 34:20 vonku a v pohári 38:16 doma. Ani v play-off si žiadne zaváhanie nepripúšťajú.

„Chceme sa k titulu dostať tou najkratšou cestou. Teda vyhrať semifinále s Prešovom a finále s Partizánskym alebo Šaľou na nulu, aby sme mali čím skôr pokoj a ďalší pohár,“ skonštatovala univerzálna hráčka, ktorá v tomto ročníku najčastejšie nastupuje na poste strednej spojky.

A aké očakáva úvodné dva domáce súboje so Šarišankami?

„Záležať bude od nás, ako k zápasom pristúpime a čo súperovi dovolíme. Očakávam, že aj Prešovčanky prídu hrať hádzanú a nebudú odovzdaným súperom. Musíme hrať dobre v obrane aj útoku a potom môžeme pomýšľať na víťazstvá takým rozdielom, aké sme dosiahli predtým,“ uzavrela Patrícia Wollingerová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K titulu sa chce Iuventa dostať najkratšou cestou