Kráľovnou Kuzminová

SITA|21. máj 2009 o 00:00

Kráľovnou biatlonovej stopy na Slovensku v sezóne 2008/2009 sa stala Anastasia Kuzminová. Dvadsaťštyriročná rodáčka z ruského Ťumenu má za sebou najlepšiu sezónu v kariére a zároveň prvú vo farbách Slovenska.

TAJOV. Jej vrcholom bola strieborná medaila v pretekoch na 12,5 km s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v juhokórejskom Pjongčangu. Na majstrovstvách Európy v ruskej Ufe si vybehala dve zlaté medaily v rýchlostných pretekoch na 7,5 km a stíhacích pretekoch na 10 km. Napriek tomu, že prvú tretinu sezóny ešte vynechala, obsadila v celkovom hodnotení Svetového pohára 30. miesto.

Druhý bol Hurajt

Kuzminová suverénne dominovala v ankete Slovenského zväzu biatlonu (SZB) o najpopulárnejšieho športovca v tomto odvetví v uplynulej sezóne. Kým strieborná medailistka z MS 2009 dostala 115 hlasov, druhý v poradí Pavol Hurajt iba 82. Prevzal si však ocenenie za úspešnú reprezentáciu. Vo Svetovom pohári 2008/2009 trikrát skončil do 20. miesta, pričom najvyššiu priečku - pätnástu, si vybojoval v rýchlostných pretekoch na 10 km v nórskom Trondheime. V rovnakej disciplíne skončil na MS v Pjongčangu dvadsiaty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kráľovnou Kuzminová