Kovalík a basketbalistky čakajú na víťazstvo

Muži v Komárne, ženy doma so Šamorínom. Cez víkend si budú chcieť basketbalové tímy zo Spiša bodovo prilepšiť.
Muži v Komárne, ženy doma so Šamorínom. Cez víkend si budú chcieť basketbalové tímy zo Spiša bodovo prilepšiť. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|15. nov 2014 o 00:00

Ženy ešte v európskej lige nezabodovali. Muži ťahajú sériu prehier.



SP. NOVÁ VES. Bohatý program núkajú za ostatné dni basketbalové kluby zo Spiša. Po Nitre, Good Angels Košice vycestovali za svojimi súpermi Novovešťania do Karlovky Bratislava a do ďalekého Rumunska.

Rumunky boli poraziteľné

Aj keď novoveské basketbalistky Spišskej Novej Vsi prehrali s Good Angels Košice 66:83, zodpovedný a kvalitný výkon ich predurčoval na dobrý výsledok v Stredoeurópskej lige v Rumunsku. Nakoniec sa na osemstokilometrovú cestu domov Spišiačky vybrali s prehrou 52:95.

„V nohách sme mali náročný súboj s Košičankami. K tomu dlhá cesta a navyše sa nám večer pred zápasom zranila Júlia Gladková. Pritom doma hráčky boli poraziteľné, ale so siedmimi hráčkami to bolo veľmi náročné. Rovnako to bude aj v nedeľu so Šamorínom. Podľa môjho názoru máme lepšie družstvo ako Šamorín. Treba zopakovať výkon spred týždňa, hoci to bude veľmi náročné, lebo aj ja budem pre zranenie chýbať,“ uviedla hráčka Rüconu Spišská Nová Ves Diana Beňušková, ktorá včerajší tréning sledovala len z lavičky.

Kovalík je späť

Spišiaci sú v extralige mužov jedenásť rokov, no ešte ani raz sa nestalo, aby v dvoch majstrákoch po sebe uhrali v riadnom hracom čase remízu. Doma hrali nerozhodne s Nitrou a aj v Karlovke sa muselo predlžovať. V oboch prípadoch neúspešne pre Novovešťanov.

„Je to super znova si zahrať s kamarátmi v Spišskej. Veľmi som sa tešil na návrat, hoci som trochu smutný, lebo ešte po návrate som s mužstvom nevyhral, a to z toho dvakrát po predĺžení. Aj teraz cestujeme do Komárna, kde to bude veľmi náročné. Väčšie nádeje dávam domácemu súboju s Levicami,“ opísal svoj návrat odchovanec spišskonovoveského basketbalu Boris Kovalík.

A kde bol tento basketbalový elegán doteraz?

„Bol som v Karibiku, bolo tam veľmi horúco. Ťažko som si zvykal, ale basketbal tam bol na slušnej úrovni,“ nezaprel v sebe jemu vlastný humor a nezameniteľný úsmev lámač ženských sŕdc Boris Kovalík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov