Košuda: Chceme robiť futbalom radosť sebe, aj divákom

Sportnet|16. máj 2014 o 00:00

Zámutovčania neprehrali sedem zápasov v rade. Táto séria ich vyhupla do pokojných vôd.

Zámutovčania neprehrali sedem zápasov v rade. Táto séria ich vyhupla do pokojných vôd a zverenci trénera Petra Košudu si futbal momentálne užívajú.

ZÁMUTOV. Futbalisti OFK Tatran Zámutov sú v jarnej časti V. ligy v kurze, čo v posledných štyroch kolách potvrdili ziskom plného počtu bodov. Zaujímavosťou týchto súbojov je fakt, že ich vyhrali zhodne 2:1.

V nedeľu proti Raslaviciam prehrávali a od 62. min. dohrávali desiati. Napriek tomu sa zmobilizovali, J. Havrilčák vyrovnal a rozhodujúcu akciu v nadstavenom čase zakončil M. Hricov.

„Deväť získaných bodov v troch domácich zápasoch nás teší o to viac, že to boli všetko náročné merania síl. Najmä posledný duel s Raslavicami nám dal zabrať. Hostia potvrdili svoju pozíciu v popredí a keď sme prehrávali, navyše sme prišli o vylúčeného M. Biža, nevyzeralo to s nami jednoducho. V situácii, kedy sme nemali čo stratiť, sa však chlapci vyhecovali a nakoniec zápas otočili. Potiahli sme ako kolektív a práve schopnosť ťahať za jeden koniec povrazu je najväčšia devíza tohto mužstva,“ konštatoval tréner OFK Tatran Zámutov Peter Košuda.

Zámutov prehral v jari iba raz, hneď na úvod v Kračúnovciach. „Už v jeseni sme mali solídne mužstvo a hoci niektorí hráči z neho odišli, dokázali sme káder vhodne doplniť. Možno nevyhrávame suverénne a stále máme na čom pracovať, ale bodujeme a vtedy sa každému pracuje ľahšie. V našom prípade to máme o to ľahšie, že kabína si sadla aj ľudsky, čo je pre kolektívny šport ako futbal kľúčové,“ dodal P. Košuda.

Po 25. kole patrí Zámutovu 7. miesto, pričom od druhej priečky ho delia iba štyri body.

„V porovnaní s minulým rokom plávame v pokojných vodách, preto si chceme túto pohodu užiť najdlhšie, ako to pôjde. Nevyskakujeme, len hráme uvoľnene s cieľom urobiť radosť sebe, aj divákom,“ uviedol P. Košuda.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košuda: Chceme robiť futbalom radosť sebe, aj divákom