Kostúr vychytal víťazstvo nad Bystričanmi v nájazdoch

Sportnet|27. okt 2014 o 00:00

Podtatranci vyhrali pod Urpínom 2:1 po samostatných nájazdoch.

Po najtesnejšej piatkovej prehre s Košicami (1:2), po ktorej sa skončila šesťzápasová víťazná séria kamzíkov, odštartovali popradskí hokejisti včera na ľade Banskej Bystrice ďalšiu.

B. BYSTRICA/POPRAD. Popradčania boli v Banskej Bystrici veľmi blízko k plnému bodovému zisku, no po presnom zásahu Lukáša Hvilu z 23. minúty z presilovky prišli o vedenie iba desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času, keď domáci Patrick White taktiež počas presilovej hry vyrovnal a poslal duel do predĺženia.

V ňom gól nepadol, hoci barani mali možnosť pokračujúcej početnej výhody po faule Ľubomíra Dindu, ktorý v 57. minúte dostal od hlavného rozhodcu za napadnutie zozadu 5+DKZ.

V samostatných nájazdoch sa strelci nevedeli dlho presadiť, napokon rozhodol jediný úspešný exekútor, kapitán Popradu Arne Kroták.

„V ostatných samostatných nájazdoch dali naši strelci tri góly z troch pokusov, tentoraz to trvalo o čosi dlhšie. Bod navyše z tohto súboja nás teší, výhra nám dodá sebavedomie do ďalšieho zápasu. Vedel som, že domáci majú šikovných hráčov na nájazdy, no veril som si. Som rád, že som urobil ten správny pohyb v správny čas,“ prezradil nám po včerajšom dueli v Banskej Bystrici popradský brankár Matúš Kostúr.

Inkasovali smolný gól

Včerajšie stretnutie malo pre neho špecifickú príchuť, keďže je odchovancom banskobystrického hokeja. Hoci ho mrzelo, že desať sekúnd pred koncom stratili hostia plný bodový zisk, v samostatných nájazdoch zatiahol roletu a zariadil tak svojmu tímu aspoň dva body.

„Hlavne zo začiatku to pre mňa boli zmiešané pocity, lebo si nepamätám, že by som niekedy hrával doma proti Banskej Bystrici. Po úvodnom buly to zo mňa opadlo a stretnutie na vynovenom štadióne som si užíval. Celý zápas sme výborne bránili a inkasovaný gól desať sekúnd pred koncom bol dosť smolný. Bola to nastrelená strela od modrej čiary, ktorú som celý čas videl. Vyrážačkou som to po svojej pravej ruke vyrážal do rohu, ale za mnou stáli dvaja hráči a od nich sa to odrazilo naspäť do brány. Pre domácich to bol dosť šťastný gól, našťastie sme ale aj tak vyhrali. Teší nás to, dve prehry po sebe by totiž neboli dobrou vizitkou mužstva,“ doplnil Matúš Kostúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kostúr vychytal víťazstvo nad Bystričanmi v nájazdoch