Kostelník: Prešov sa môže pripraviť o postup len sám

Prešovčania bojujú s Liptákmi. Futbalisti Liptovského Mikuláša (v červenom) sa musia spoliehať na zakopnutie svojho priameho konkurenta.
Prešovčania bojujú s Liptákmi. Futbalisti Liptovského Mikuláša (v červenom) sa musia spoliehať na zakopnutie svojho priameho konkurenta. (Autor: Judita Čermáková)
_novy|8. jún 2016 o 00:00

Liptovský Mikuláš už vyfúkol postupovú miestenku hráčom VSS Košice a to isté sa môže stať aj v prípade Tatrana Prešov.

PREŠOV. V boji o postup do najvyššej futbalovej súťaže sa v uplynulých kolách najčastejšie spomínali tímy VSS Košice a Tatran Prešov.

Situácia sa ale môže nakoniec zvrtnúť úplne inak. Vzhľadom na viaceré zaváhania oboch východniarskych celkov vstúpil ráznym spôsobom do hry ďalší kandidát, a to Liptovský Mikuláš.

Ten už, rovnako ako Košičania, odohral plnú porciu zápasov a pri rovnosti bodov s VSS má lepšiu bilanciu vzájomných zápasov (1:1 vonku a 3:0 doma), takže je isté, že v konečnej tabuľke skončia vyššie Liptáci.

Tretí Tatran Prešov zaostáva za touto dvojicou o jeden bod, má síce ešte zápas k dobru, ale v ňom bude na pleciach jeho hráčov spočívať imperatív víťazstva, keďže aj oni si vo vzájomnej konfrontácii s Liptovským Mikulášom počínali horšie ako ich súper (1:1 doma, 3:4 vonku z pohľadu Prešova).

Nie je teda vylúčená možnosť, že v deklarovanej košicko-prešovskej bitke napokon uspeje tím zo stredného Slovenska. A to mal Liptovský Mikuláš pritom prvotnú latku nastavenú úplne inak.

„Hlavným cieľom bolo skončiť v základnej časti v prvej šestke, aby sme sa vyhli starostiam o záchranu a mohli si zahrať v hornej nadstavbovej skupine. Všetko čo nasledovalo v ďalšom priebehu súťaže je už z nášho pohľadu naozaj nadstavba,“ poznamenal tréner Liptákov Jozef Kostelník, ktorý v tejto funkcii pôsobí od začiatku kalendárneho roka a za niekoľko mesiacov dosiahol s mužstvom výrazný progres.

„Snažil som sa o zavedenie určitého herného štýlu, ktorým som chcel, aby sme sa prezentovali. Pred jarnou časťou sme mali k dispozícii dva mesiace na prípravu, chlapci pracovali skutočne poctivo a dostavili sa výsledky.“

Postúpi Tatran

Pred záverečnými dvoma zápasmi, ktorými sa súťaž dohrá v piatok, sú karty rozdané tak, že postúpiť môže buď Prešov alebo Liptovský Mikuláš.

Bola by to značne paradoxná situácia, ak by Šarišanov pripravil o postup tím s Prešovčanom na lavičke.

Kostelník to ale ako veľkú vedu nevníma. „Isté je, že postúpi Tatran,“ zasmial sa, keďže aj klub z Liptovského Mikuláša má vo svojom názve toto slovo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kostelník: Prešov sa môže pripraviť o postup len sám