Košický klub bol pre Kella vždy číslo jeden

Marián Kello. Košický klub bol vždy v jeho srdci.
Marián Kello. Košický klub bol vždy v jeho srdci. (Autor: tasr)
Bohuslav Matia|1. feb 2016 o 00:00

V pondelok sa do zimnej prípravy futbalistov FC VSS Košice zapojí skúsený 33-ročný brankár Marián Kello.

Do klubu, v ktorom začal rozvíjať svoju kariéru, sa vracia po štrnástich rokoch.

KOŠICE. Marián Kello sa s vedením žlto-modrých dohodol na zmluve do konca sezóny 2015/2016, ale všetko nasvedčuje tomu, že v meste, kde má tento gelnický rodák aj trvalý pobyt, bude pôsobiť aj dlhšie.

Licenciu získal v Škótsku

A čo ho viedlo k tomu, aby sa po dlhých rokoch vrátil z legionárskych chodníčkov (mal angažmán v Česku, Litve, Škótsku, Rumunsku, Anglicku či na Cypre) na rodnú hrudu?

„Z Cypru som odišiel najmä kvôli zdravotným problémom, potreboval som sa dať do poriadku po zdravotnej stránke a ponuka, ktorú som dostal z Košíc ma oslovila najviac. Už aj z toho dôvodu, že sme hovorili aj o možnosti ďalšej spolupráce, že by som sa v košickom klube od leta mohol venovať trénerskej činnosti. Pre mňa by to bol v tomto smere krok dopredu,“ vraví trojnásobný slovenský reprezentant.

Prvé kroky k tomu, aby sa po skončení hráčskej kariéry mohol uplatniť v trénerskej profesii, podnikol už počas svojho pôsobenia v Škótsku.

„Tam som si urobil trénerskú B licenciu UEFA, hráčsku i brankársku a chcem sa posunúť dopredu už v tomto smere.“

Počas jarnej časti sezóny bude mať v pracovnej náplni iba brankárske úlohy, od leta možno kumulované funkcie, možno bude trénerom na plný úväzok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košický klub bol pre Kella vždy číslo jeden