Košickí volejbalisti vyzvú v boji o bronz vicemajstra

Semifinále s Nitrou nevyšlo podľa predstáv. Košickí volejbalisti prehrali 0:3 na zápasy.
Semifinále s Nitrou nevyšlo podľa predstáv. Košickí volejbalisti prehrali 0:3 na zápasy. (Autor: archív klubu)
Patrik Fotta|20. apr 2016 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice podľahli v semifinálovej sérii Nitre a tak ich čaká súboj o tretie miesto s Komárnom.

Volejbalisti VK KDS Šport Košice podľahli v semifinálovej sérii Nitre 0:3 na zápasy a tak ich čaká súboj o tretie miesto s Komárnom. Zverenci trénera Vlkolinského začnú sériu o bronzové medaily v sobotu na domácej palubovke od 19. hod.

KOŠICE. Hoci semifinále košickým volejbalistom nevyšlo, lodivod tímu z metropoly východu uznal, že do finále postúpilo lepšie mužstvo.

„Jednoznačne potvrdili svoju kvalitu vo všetkých zápasoch. V poslednom zápase sme hrali na určitej úrovni a požadované veci boli splnené, ale potom Nitra opäť ovládla hru na tom, v čom je silná a hlavne stabilná. Toto u nás chýbalo a sú na to dôvody, ale už by som sa k tomu nechcel vracať,“ povedal tréner Richard Vlkolinský.

Ak by Košičania získali bronz, bol by to obrovský úspech pre volejbal, ktorý sa v druhom najväčšom meste Slovenska opäť začína rozvíjať.

„Pred sezónou sme hovorili, že by sme si chceli zahrať súťaž až do konca. Určite sa hrá o veľa, pokiaľ môže byť úspech korunovaný medailou. Zároveň by to bol historický úspech pre Košice. Máme však silného súpera, ktorý je minuloročný víťaz pohára a zároveň vicemajster,“ povedal Vlkolinský.

Holý a Nemec sú kľúčoví hráči Komárna

Tréner Košíc zdôraznil, že karty sú pred sériou jasne rozdané a poukázal na to, v čom spočíva najväčšia sila Komárna.

„Ich hra je jednoznačne založená na nekompromisnom podaní a veľmi silnom prvom útoku. Je to podporené podľa môjho názoru jedným z najlepších nahrávačov v lige. Tomáš Holý má nesporné skúsenosti a vždy bol pre mňa synonymom dobrej hry celého družstva. Je kľúčový hráč, ktorý má veľký vplyv na hru a ak mužstvu chýba, tak sa mu nedarí.“

V zostave Komárna v posledných zápasoch absentoval libero Ľuboš Nemec, ktorý je podľa Vlkolinského ďalší kľúčový hráč.

„Tréner avizoval, že nehrá pre nezvládnutie psychických problémov, zapríčinených dlhodobými prehrami. Neviem, čo je za tým, ale myslím si, že by im mohol veľmi citeľne chýbať. Kvalitatívne mu je blízko Vitko zo Svidníka, lepší libero už asi na Slovensku nie je. Zároveň má obrovskú perspektívu, takže uvidíme, či proti nám nastúpi alebo nie. V každom prípade, pre nás bude dôležité, aby sme podávali takým štýlom, na ktorý Komárno nebude pripravené a hlavne musíme eliminovať ich prvý útok.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí volejbalisti vyzvú v boji o bronz vicemajstra