Košickí volejbalisti sa trápili najmä v útoku

Roman Németh. Napriek jeho úspešným smečom Košičania prehrali.
Roman Németh. Napriek jeho úspešným smečom Košičania prehrali. (Autor: Patrik Fotta)
Sportnet|10. nov 2014 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice prehrali na domácej palubovke s favoritom z Myjavy 0:3.

Košičania sa trápili najmä v útoku, keď im kvalitný súper nedovolil vypracovať si väčší náskok, ktorý by mohli zúročiť.

KOŠICE. Napriek niekoľkým svetlým momentom nedokázali košickí volejbalisti výraznejšie potrápiť Myjavu, ktorá pricestovala do metropoly východu len tri dni po náročnom pohárovom zápase s tureckou Ankarou. Ako sa ukázalo na ihrisku, Myjavčania nevykazovali známky únavy, ktorú chceli domáci využiť vo svoj prospech.

„Nemyslím si, že ten stredajší pohárový zápas im nejako ublížil. Všetko sú to veľmi skúsení hráči, ktorí už majú čo to odohraté. Je to klasický play-off zvyk, takže ich to určite nerozhádzalo. Oni začali výborne na servise, my, aj keď sme si prihrali, neboli sme schopní dotočiť to poriadne. Útočne boli podstatne lepší ako my,“ povedal domáci hráč Roman Németh.

Musia zlepšiť všetko

Myjavskí volejbalisti pôsobili istým dojmom a takmer v každej činnosti prevyšovali domácich, ktorí sa snažili aspoň bojovnosťou získať nejaké body, no to sa im nie vždy podarilo.

„My musíme zlepšiť všetko, ak chceme viac potrápiť takýchto súperov. Každý z chalanov musí začať od seba, pretože táto čierna séria sa nám začína nepríjemne naťahovať. Nielenže prehrávame, ale ani nehráme dobre. Každý musí individuálne pridať v tréningu a raz sa to zlomiť musí. Platí to, že ako trénuješ, tak budeš hrať. Musíme byť na seba prísnejší,“ zhodnotil R. Németh.

Košičanov čakajú teraz tri veľmi ťažké zápasy s náročnými súpermi. Postupne sa stretnú s Prešovom, Komárnom a Humenným. Pokiaľ sa chcú udržať v hre o play-off, musia výrazne zabrať a pokúsiť sa prelomiť negatívnu sériu.

„Každý zápas chceme získať pre seba a určite aj do najbližších duelov ideme s týmto cieľom, aj keď naši súperi sú niekde úplne inde a nemôžeme sa s nimi porovnávať. Rozhodne však budeme bojovať a pôjdeme do nich s cieľom zvíťaziť,“ povedal košický smečiar.

Škvarek: Som sklamaný z našej agresivity

Košický tréner Radovan Škvarek nebol spokojný s nasadením, ktoré predviedlo jeho mužstvo v zápase s Myjavou. Tú potrápili na jej palubovke podstatne viac ako doma.

„Som sklamaný z našej agresivity, hlavne čo sa týka útoku. Najväčší rozdiel bol v prihrávke a my sme neboli ani takí razantní ako Myjava. Musíme zrejme pritvrdiť v tréningoch, lebo už sa vlečieme vo viacerých zápasoch, ako keby sme nevládali, alebo prišli práve z nejakej brigády a išli hrať volejbal. Potrebujeme sa viac namotivovať do ďalších zápasov,“ povedal hrajúci tréner Radovan Škvarek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí volejbalisti sa trápili najmä v útoku