Košiciam i druhej futbalovej lige vládnu žlto-modrí

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|31. okt 2016 o 00:00

Očakávané košické derby VSS – Lokomotíva začalo pekne zostra.

KOŠICE. Očakávané košické derby VSS – Lokomotíva (1:0) začalo pekne zostra. Ale doslova. Do 13. min. vytiahol rozhodca Somoláni tri žlté karty.

Postupne Kamenec (6.), Grega (11.) a Gáll (13.). Pri všetkých potrestaných zákrokoch sa poriadne zaiskrilo. Až potom prišli na rad futbalovejšie momenty. I keď prvé dva boli veľké hrúbky.

Neatakovaný Cicman vyplašili spoluhráča v bráne Brédu, potom kiksol Šinglár, ale Karaš ponúknutú príležitosť veľkoryso prekopol. A napokon prišli i žlto-modré lahôdky medzi 24. a 35. minútou.

Najprv Ivanov messiovsky poslal do šance Dordeviča. Hneď nato ruský ofenzívny záložník opečiatkoval brvno a jeho iniciatíva vyvrcholila umným „luftom“ lopty, ktorú parádne trafil Grega.

Druhý polčas bol na futbalové momenty ešte skromnejší. Okrem Ivanovovej jedovky stojí za zmienku iba bleskové vylúčenie striedajúceho Chmela. Ten nastúpil v 67. min. a v 76. inkasoval za „priateľský“ rozhovor a potlesk rozhodcovi dve žlté karty znamenajúce odchod do šatne.

Potom si už domáci iba kontrolovali tri body a diváci spoločne tlačili hodiny, lebo sa dohrávalo pomaly za tmy. Ešteže sme prežili slnečnú nedeľu...

Košické derby VSS – Lokomotíva: fotogaléria

31.10.2016

Mali ťažké srdce

Schádzanie z hracej plochy už malo iné grády. Hosťujúcim hráčom sa tóny arbitrovej píšťalky nepozdávali a viacerí z nich mali na Somolániho ťažké srdce.

„Vybičované derby by mal viesť rozhodca s väčším citom pre hru samotnú. Neustále prerušovanie nepomohlo úrovni ani tempu hry,“ rozhovoril sa Kamil Karaš, ktorý oblieka dres Lokomotívy, hoci niekoľko rokov strávil práve v žlto-modrých farbách.

Bol to pre neho o to významnejší súboj?

„Jasne, že som ho vnímal ináč, než bežné majstráky. So súperovými hráčmi sa navzájom poznáme, vypili sme predsa spolu nejaké tie kávy, takže motivácia ukázať, kto je lepší, bola umocnená. Chceli sme si požičané body z prvého duelu zobrať späť, no nevyšlo to. Teraz, tesne po záverečnom hvizde, cítime určitú krivdu, ale to už na veci nič nezmení. Škoda, že som v úvode lobom v šanci s brankárom prehodil aj bránu, mohol to byť iný zápas,“ ľutoval dôležitý moment z prvého polčasu 25-ročný útočný záložník Lokomotívy.

II. liga: Košické derby pre VSS
Prečítajte si tiež:
II. liga: Košické derby pre VSS

Peňaženka to nepocíti

Hrdinom súboja o kráľa Košíc sa takto stal jediný jeho strelec Patrik Grega:

„V tomto prípade vôbec nešlo o to, kto gól dá, ale aby sme si víťazstvom upevnili vedúcu pozíciu v tabuľke. Vyšlo to a že som o tom rozhodol práve ja? V tom momente som si ani nemyslel, že bude jediný, takže som mu až taký význam neprikladal. Ale je to dobrý pocit. V ligovom zápase bol premiérový, ale keďže ma spoluhráči už skasírovali za pohárový, moja peňaženka to nepocíti,“ rozhovoril sa ako starý mazák iba 19-ročný mladík.

„Myslím si, že na súčasné pomery videla slušná návšteva dobrý zápas, i keď sme hrali po prestávke na väčšiu istotu. Víťazstvo je naše. Podobne treba zvládnuť už iba záver súťaže a môžeme pomýšľať na vyššie ciele,“ netajil smerovanie tohto mladého tímu jeho benjamínok.

Porovnanie s pražskými S

Na záver sme si nechali ešte Jakuba Kotěru, gólmana VSS, ktorý i prostredníctvom médií a sociálnych sietí najviac mobilizoval divákov. Ako on, Pražák vnímal košické derby? Vie ho porovnať s tým klasickým medzi pražskými S?

„Každé derby má svoj náboj. I ja som už v Košiciach nejaký piatok, takže som s atmosférou splynul a cítil som, že ide o viac než tri body. Išlo i o prestíž. Som rád, že som s pomocou spoluhráčov udržal čisté konto a tak sme sa mohli s fanúšikmi dostatočne vytešiť. Hm, a porovnávať s pražským? Viete, tam je to iné, no v podstate to isté. V oboch prípadoch je víťaz futbalovým pánom mesta. Ale predsa je iné, ak je na tribúnach 15-tisíc a viac divákov, než tisíc päťsto, i keď vďaka aj za tých. A účinkovanie bývalých hráčov jedného z klubov v tom druhom je takmer neospravedlniteľný prečin,“ zasmial sa 23-ročný Jakub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košiciam i druhej futbalovej lige vládnu žlto-modrí