Košice zdolali Klagenfurt, zahrajú si v play-off Ligy majstrov

V samostatných nájazdoch skóroval aj Richard Jenčík.
V samostatných nájazdoch skóroval aj Richard Jenčík. (Autor: TASR)
SITA|3. sep 2015 o 20:44

Spolu s Košičanmi postupujú ďalej aj hokejisti nemeckého mužstva Red Bull Mníchov.

Liga majstrov 2015/2016 (H-skupina):

HC Košice - KAC Klagenfurt 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 35. Bicek (Šedivý, Bartánus), rozh. nájazd Bicek - 55. Kapstad.

Rozhodovali: Baluška (SR), Šír (ČR) Kacej, Výleta (SR), vylúčení: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4437 divákov

HC Košice: Riečický Štrbák, Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko Bartoš, Jenčík, Hrnka Bartánus, Suja, Bicek Sojčík, Češík, Lelkeš Šoltés, Bortňák, Boltun - Hričina

KAC Klagenfurt: Tuokkola Schumnig, Kapstad, DeSantis, T. Pöck, Popovic, Strong, Vallant, Reichel Lundmark, Jacques, Hundertpfund Setzinger, M. Geier, Nordqvist Kurath, Koch, Ganahl M. Pöck, Harand, Ban

Hlas:

Jiří Bicek (útočník Košíc, autor gólu aj rozhodujúceho nájazdu): "Čakali sme takýto zápas. Dráma to bola už aj u súpera. Keby nám tam padli nejaké góly v prvej tretine, bolo by to o inom, ale takto sa to ťahalo až do konca. Riči (Dominik Riečický, pozn.) dnes chytal vynikajúco, nemal to ľahké. Bola to dráma, ktorú sme zvládli a ideme ďalej.“

KOŠICE. Hráči úradujúceho slovenského majstra HC Košice si v hokejovej Lige majstrov 2015/2016 vybojovali postup do play-off.

Zverenci trénera Petra Oremusa prienik do vyraďovacej časti zo základnej H-skupiny spečatili štvrtkovým domácim triumfom nad rakúskym Klagenfurtom 2:1 po samostatných nájazdoch.

Pre Košičanov to bolo posledné vystúpenie v skupine, v ktorej zo štyroch duelov získali päť bodov.

hokej10_3_9_2015282005.jpg

Jiří Bicek (uprostred) strelil jediný gól Košíc. FOTO - TASR.

Spolu s Košičanmi postupujú ďalej aj hokejisti nemeckého mužstva Red Bull Mníchov, ktorí v nedeľu privítajú v domácom prostredí Klagenfurt. Pre Rakúšanov to bude tohtosezónna rozlúčka s LM.

Počas celého štvrtkového duelu mali hokejisti Košíc hernú aj streleckú prevahu, no dlho nevedeli nájsť recept na fínskeho gólmana Tuokkolu.

Podarilo sa to až Bicekovi v 35. min, ktorý do súperovej bránky usmernil Šedivého pokus. Tlak domáceho tímu pokračoval, ale aj tie najväčšie šance Košíc zostali nevyužité.

Na opačnej strane prišiel zákonitý trest - v závere vylúčenia Philippa sa Klagenfurt dostal pred Riečického a puk z hokejky Kapdstada skončil v jeho bránke - 1:1.

hokej11_3_9_2015282006.jpg

Košičania mali počas celého zápasu streleckú aj hernú prevahu. FOTO - TASR.

Košičania potom napriek veľkým šanciam nevyužili presilovku a muselo sa predlžovať. V nadstavenom čase nepochodil v úniku Sojčík, na opačnej strane pomohla Riečickému žŕdka pri brejku Lundmarka.

Rozhodnutie priniesli až nájazdy, v nich druhý bod pre Košice zariadili úspešnými pokusmi Bicek, M. Bartánus a Jenčík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Košice zdolali Klagenfurt, zahrajú si v play-off Ligy majstrov