Košice stále ostávajú bez bodu

TASR|2. aug 2014 o 21:30

V 4. kole Fortuna liga prehral MFK Košice v Dunajskej Strede 1:3. V tabuľke má stále nula bodov.

DUNAJSKÁ STREDA/KOŠICE. V 5. minúte otvorili skóre domáci hráči. Szabó centroval z ľavej strany, Jurčo loptu tečoval a následne Ujlaky poslal loptu do siete.

Druhý gól mohol pridať domáci Sabler už o štyri minúty neskôr, no po prihrávke od Horvátha z ľavej strany nastrelil len brankára Ružinského.

V 15. minúte sa natlačili Košičania do pokutového územia, strelu Pačindu však Penksa s prehľadom chytil. Po polhodine hry zahrozili hostia opäť, ani ďalší pokus Pačindu si však nenašiel cestu do Penksovej brány.

Po viacerých snahách sa Košičanom podarilo vyrovnať v 41. minúte, keď sa presadil aktívny Pačinda.

Rozhodol druhý polčas

Domácim však následne vyšiel vstup do druhého dejstva, lopta sa dostala v pokutovom území na kopačku Sablera, ktorého prízemná strela poslala DAC do vedenia.

Rovnakou kartou mohol odpovedať v 65. minúte Haskič, jeho strela však letela len tesne nad brvno Penksovej brány.

V ďalšom priebehu videli diváci niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Na tej domácej zaváhal Jurčo, v drese hostí bol Diaby prikrátky na center Pačindu.

Definitívnu podobu dal výsledku v 86. minúte Jurčo, keď doklepol odrazenú loptu za chrbát Ružinského - 3:1.

Hlasy trénerov

Mikuláš Radványi, tréner D. Stredy: "Vstúpili sme do zápasu aktívne, dali sme v úvode aj gól. Potom sa ukázala kvalita Košíc, ktoré mali loptu častejšie na kopačkách. Vyšiel nám však úvod do druhého polčasu, pridali sme druhý gól, vypracovali si viac šancí. Som rád, že sme zápas zvládli."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Nezachytili sme úvod zápasu, keď sme inkasovali rýchly gól. Začiatok druhého polčasu bol pre nás dôležitý, ale ani ten sme nezvládli. Mali sme v ďalšom priebehu ešte šancu na vyrovnanie, ale túto možnosť sme nevyužili. Gratulujem domácim k víťazstvu."

DAC Dunajská Streda - MFK Košice 3:1 (1:1)

Góly: 6. Ujlaky, 48. Sabler, 86. Jurčo 41. Pačinda.

Rozhodoval: Samotný, ŽK: Struhár - Viazanko, Korijkov, Skvašík, 3 011 divákov

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Tóth, Struhár, Szabó - Ujlaky, Horváth, Krišto (88. Kwin), Brašeň - Sabler (77. Černák), Jurčo (90. Kováč)

MFK Košice: Ružinský - Korijkov, Sekulič, Ostojič, Skvašík - Viazanko - Pačinda, Šinglár, Bukata - Diaby, Novák (61. Haskič)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice stále ostávajú bez bodu