Košice prehrali v extralige už piaty zápas v rade

Košice pokračujú v nepresvedčivých výsledkoch. Prehrali aj v Žiline.
Košice pokračujú v nepresvedčivých výsledkoch. Prehrali aj v Žiline. (Autor: SITA)
SITA|21. okt 2011 o 19:55

V 13. kole najvyššej hokejovej súťaže Slovenska sa Žilina tešila z víťazstva nad majstrom z Košíc, Zvolen vyhral v Martine, tri body zaznamenali aj Skaličania, ktorí porazili Nitru, Bulíkov hetrik pomohol Slovanu k výhre na ľade Banskej Bystrice.

ico

Tipsport extraliga 2011/2012 - 13. kolo:

  • Žilina - Košice 3:1 - viac
  • Skalica - Nitra 4:2 - viac
  • Martin - Zvolen 1:4 - viac
  • Trenčín - Poprad 0:1 - viac
  • B. Bystrica - Slovan 3:5 - viac

Tabuľka

1. Skalica 14 9 1 0 0 0 4 49:37 29
2. Zvolen 13 9 0 1 0 0 3 37:24 29
3. Slovan 14 9 0 0 0 1 4 48:32 28
4. Poprad 13 8 0 0 1 0 4 45:34 25
5. Trenčín 13 8 0 0 0 0 5 40:24 24
6. Košice 14 8 0 0 0 0 6 46:32 24
7. Žilina 14 4 0 1 0 1 8 28:44 15
8. Banská Bystrica 14 3 0 1 0 3 7 27:35 14
9. Martin 14 3 0 1 0 1 9 31:55 12
10. Nitra 13 3 0 1 0 0 9 23:41 11
___
- HK Orange 20 6 0 0 1 0 0 5 10:26 2

Poznámka: (počet zápasov, výhry - 3 body, výhry po predĺžení - 2 body, výhry po samostatných nájazdoch - 2 body, prehry po predĺžení - 1 bod, prehry po samostatných nájazdoch - 1 bod, prehry - 0 bodov, skóre, body)

Košičania sa aj naďalej trápia, opäť prehrali

V úvodnej tretine sa na ľadovej ploche hral vyrovnaný hokej, veľa príležitostí si však nevytvorilo ani jedno z mužstiev. Góly mohli dať domáci Richard Huna či hosťujúci Tabaček, ale stav sa nemenil. Zaujímavejšia bola druhá tretina. Hneď v úvode v 22. min kapitán Žilinčanov Michal Hreus ani na dvakrát neprekonal Hyláka.

Vzápätí mali dobré príležitosti domáci obranca Kud)elka a košický Jenčík. Gól však padol až v 25. min keď Dravecký aj s trochou šťastia prekonal brankára Žiliny Laca a pretrhol tým košickú streleckú mizériu po 161 minútach. Hostitelia mali v polovici zápasu pri vylúčení Homera dve dobré príležitosti vyrovnať, ale Richard Huna a Troliga neboli úspešní. Stav sa nemenil ani v 33. min keď Jenčík korčuľoval sám na Laca, ale ten jeho strelu kryl.

Záverečná tretina akoby mala scenár tej prvej - najmä na začiatku, keď to bolo hlavne o vylúčeniach. Potom však prišli k slovu žilinskí útočníci, ktorí v priebehu troch minút dali Košičanom tri góly.

Najprv Devečka v 48. min pekne tečoval strelu Richarda Hunu, vzápätí sa presadil Róbert Huna a gólostroj Žiliny uzavrel v 52. min Richard Huna. Skóre mohol zmeniť v 50. min košický kapitán Bartoš, ale trestné strieľanie za faul Dlouhého nepremenil. Majstrovskí Košičania inkasovali piatu prehru v rade.

ico

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Gól: 48. Devečka (Richard Huna, Sivák), 49. Róbert Huna (V. Nemec, D. Kudělka), 52. Richard Huna (Sivák, D. Kudělka) - 25. Dravecký (E. Piatak, Jenčík)

Vyúčenia: 7:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Smrek, M. Korba, 1250 divákov

Žilina: M. Laco - D. Devečka, D. Kudělka, Staňo, J. Dlouhý, Niník, Houdek - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, Hreus, T. Sýkora - V. Nemec, Troliga, Smotrila - Kubiš, Michailov, Stupka

Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, M. Novák, M. Gajdoš, Šeda, M. Biro - P. Bartoš, Zálešák, Michel Miklík - Dravecký, E. Piatak, Jenčík - Matúš Chovan, Vorel, P. Fabuš - Marcel Haščák, Pašek, M. Baláž

Tréneri hodnota:

Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Teším sa, že sme zvíťazili nad viacnásobným majstrom. Hráči sa snažili a plnili taktické pokyny, hoci najmä v prvej a druhej tretine bolo na našej strane niekoľko chýb, chýbala určitá kreativita. Zvrat nastal v poslednej tretine a som rád, že sa oň postarali hráči, na ktorých sa spoliehame. Dúfam, že nás toto víťazstvo naštartuje už do najbližších zápasov proti ´tabuľkovým´ súperom Banskej Bystrici a Martinu."

Antonín Stavjaňa (tréner Košíc): "Nepodali sme dobrý výkon. Naša hra bola statická. Z vypracovaných šancí sme často netrafili puk, na našich hokejkách bola nervozita. Vyrovnávajúci gól na 1:1 sme dostali po nezodpovednej hre. Za výkon nemôžem hráčov pochváliť, musí prísť nejaká zmena."

začiatok článku

Skalica si poradila s Nitrou. Jaškova premiéra bez bodu

Oba tímy začali opatrne, útoky vychádzali zo zabezpečenej obrany. Zlom nastal v 11. min. keď sa výborne uvoľnil Šátek a zakončil do prázdnej bránky - 1:0. Štrnásta minúta priniesla veľkú chybu Skaličanov na hranici obranného pásma, ktorú využil Barinka - 1:1. Záhoráci pridali a v 16. min. sa opäť dostali do vedenia Lušnákovou strelou spomedzi kruhov.

V 25. min hosťujúci Saliji spálil veľkú šancu nepresnou strelou, keď Lakosil nebol pripravený. V 27. min. dokázali na skalickej strane nebezpečne vystreliť Obdržálek i Višňovský, ale zostali bez úspechu. O zmenu skóre sa postaral Lušňák svojím druhým gólom v tomto stretnutí, a to po kombinácii s Obdržálkom - 3:1.

V 37 min. v závere presilovky Saliji v bezprostrednej blízkosti pred ležiacim brankárom Skalice zdvihol puk ponad jeho chrbát a kontaktným gólom vrátil Nitru do zápasu. Tretí útok domácich mal v 39. min. dvakrát možnosť zvýšiť, ale Čiliaka zachránila žŕdka a posunutie bránky.

V záverečnom dejstve sa hra presúvala z jednej útočnej tretiny do druhej, ale buď chýbala dôraznejšia koncovka alebo sa vyznamenali obrany. Jediný gól tejto časti napokon padol v 52. min. keď sa Pálffy dostal k odrazenému puku.

ico

HK 36 Skalica - HK Nitra 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 11. M. Šátek (Kutálek, Jaborník), 16. Lušňák (T. Višňovský), 34. Lušňák (T. Višňovský, Obdržálek), 52. Pálffy (R. Školiak, Vyrúbalík) - 14. P. Barinka (Ďurák), 37. S. Saliji (Podstavek, T. Chrenko)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Šátek na 10 min +DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gašparík - Rovenský, V. Snášel, 1893 divákov

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Jaborník, Gula, Bučka - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Lušňák, Obdržálek, T. Višňovský - Kutálek, Klejna, M. Šátek - Štepán, Holovič, J. Jurík

Nitra: Čiliak - M. Hruška, König, Ďurák, Rais, Arvay, J. Polák, M. Bača - Čaládi, M. Štefanka, P. Barinka - M. Mašlonka, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Uhnák, S. Saliji - Fojtík, T. Hrnka, Korhoň

Tréneri hodnota:

Peter Oremus (tréner Skalice): "Vážime si toto víťazstvo. Náš cieľ - zisk troch bodov - sme splnili a sme spokojní. Nitrania bojovali, ale naši chalani to zvládli."

Ján Jaško (tréner Nitry): "Určite to bol pre nás ťažký zápas. Skalica je doma silná. Prvá tretina nebola z našej strany najlepšia. Až v druhej tretine sme zvýšili tlak. Veľká škoda našich nepremenených šancí. S obrovskou námahou sme sa vrátili do zápasu, Skaličania však opäť odskočili o dva góly. Ako najväčšiu našu slabinu vnímam presilovky a nevyužité príležitosti."

začiatok článku

Zvolen si odváža z Martina tri body

V prvej tretine zaujala iba gólová strela Baláža v 4. min, ktorá dostala hosťujúcich Zvolenčanov do vedenia. Priemernému hokeju chýbali na oboch stranách súvislejšie kombinácie i častejšia streľba. Martinčanom nevychádzali presilovky. Od 7. min mali 86-sekundúvú výhodu o dvoch hráčov, ale počas nej pozorného brankára Škrečka riadne neohrozili.

V druhej časti zlepšili "kosačky" pohyb. V 26. min najskôr nepochodil Galamboš, ale vzápätí Škoda lišiacky nahodil puk spoza bránky a ten sa od Škrečkovho betónu odrazil do siete - 1:1. O tri minúty prešiel Zuzin domácou obranou ako tank a opäť vrátil Zvolenu jednogólový náskok.

V 37. min hrali aj hostia presilovku piatich proti trom a dali v nej Martinčanom lekciu, ako si treba počínať pri takejto výhode: 7 sekúnd stačilo Brabencovi na to, aby poslal Zvolen do dvojgólového trháku - 1:3.

V záverečnej tretine sa domáci snažili o návrat do zápasu, ale favorizovaní hostia si svoje vedenia pozorne strážili. Rozhodujúci moment prišiel v 49. min, keď Jurík pridal gólovú poistku pre Zvolen. Následne sa už iba dohrávalo, Martinčania prehrali piaty domáci zápas v rade.

ico

MHC Mountfield Martin - HKm Zvolen 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 26. Škoda (J. Markovič) - 4. V. Baláž (L. Jurík), 29. Zuzin (Ťavoda, Šiška), 37. Brabenec (Vantroba, Ďaloga), 49. L. Jurík (V. Baláž)

Vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Stano, Brath, 1187 divákov

Martin: M. Šimko - L. Kozák, I. Rúfus, Drgoň, Hriňa, Zukal, M. Výborný, Tupý, Brcko - J. Markovič, Škoda, Važan - Macejka, Galamboš, Kriška - Themár, Zeliska, Škumát - Šišovský, Vartovník, Mir. Ižvolt

Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, L. Pokovič, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, M. Čurilla - Otčenáš, M. Jurík, Škvaridlo - Zuzin, Puliš, Méry

Tréneri hodnota:

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Po katastrofálnej prvej tretine sme hráčov počas prestávky vyburcovali. Potom sme mali niekoľko svetlých momentov a podarilo sa nám aj vyrovnať. Rozhodli naše chyby, po ktorých sa súper dostal do dvojgólového vedenia. Naďalej sa trápime v koncovke. Mali sme niekoľko šancí, ale streliť gól je našim veľkým problémom."

Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Mali sme obavu, ako zvládneme v Martine rolu favorita. Domáci nás dostali v presilovkách pod tlak. Ubránili sme sa aj vďaka brankárovi Škrečkovi. Sme v psychickej pohode - hráči sa presvedčili, že dokážu zdolať každé mužstvo. Je to vidieť aj na našom sebavedomí a dnes sme boli aj efektívni v koncovke."

začiatok článku

V Trenčíne stačil Popradu na víťazstvo jeden gól

V úvodnej tretine diváci veľa vzruchu nevideli, hre chýbalo vyššie nasadenie a dôraznejšia aktivita pred bránkami. Ani jeden zo súperov si nevynútil trvalejší tlak a góly neprichádzali.

V prostrednom dejstve aj presilovky pomohli trochu rozhýbať dianie, ale muška na oboch stranách bola stále vychýlená a brankári pozorní. Streleckých pokusov síce pribudlo, koncovka však v tomto zápase nebola silnou stránkou mužstiev.

Herné tápanie sa vrátilo na ľad aj v tretej časti. Domáci Trenčania sa snažili zatlačiť súpera a hostia videli svoju šancu v brejkoch. Prvý a napokon aj jediný gól zápasu padol až v 50. min.

Poprad v oslabení potrestal hrubú chybu Dukly: Vaic nekompromisne zavesil. Potom až do záverečnej sirény pokračovalo dobíjanie popradskej bránky zo strany domácich, v 57. min Tyborov presný zásah neuznali pre posunutú bránku. Trenčín neskôr nevyužil viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov a v závere sa už ani nedostal ku hre bez brankára.

ico

Dukla Trenčín - HK AutoFinance Poprad 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 50. Vaic (Kmiť)

Vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše Bolf (Trenčín) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Goga - M. Orolín, Kacej, 2430 divákov

Trenčín: T. Hiadlovský - Martin Chovan, E. Bednár, Bolf, Trefný, Štindl, Hlubuček, J. Bendík , M. Imrich - Radulay, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, R. Tvrdoň, J. Gašparovič - O. Mikula, Sojčík Lelkeš - M. Filo, M. Daňo, P. Kopecký

Poprad: Melicherčík - A. Novotný, R. Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Hellström, Kramár, Malina - Vandas, Škovira, Kuľha - Kmiť, A. Kroták, Vaic - P. Svitana, Kraft, Rapáč - Paločko, Gellerstedt, S. Takáč

Tréneri hodnota:

Dušan Gregor, tréner Dukly: "Dnes sme vypili kalich horkosti až do dna. Jediná chyba v obrane rozhodla o našej prehre. Musíme sa viacej zamerať na nácvik presilových hier, keď sme aj dnes nedokázali pri nich skórovať."

Róbert Spišiak, asistent trénera Popradu: "K hokeju patrí i šťastie a dnes pri dobre zaistenej obrane na čele s brankárom Melicherčíkom sme odolali náporu Dukly."

začiatok článku

Bulíkov hetrik, Slovan vyhral v B. Bystrici

Slovan začal v Banskej Bystrici aktívne, bol rýchlejší, pohyblivejší a technickejší. V 4. min zmaril Kostúr veľké príležitosti Hudáčka a Šatana. V 5. min však bol už prikrátky, keď Balej spoza bránky prihral Bulíkovi, ktorý sa bez prípravy a pohotovo presadil pri pravej žrdi - 0:1.

V 9. min mal dobrú šancu v početnej výhode Kukumberg, zblízka však neposlal puk za brankára "baranov". Domáci vyrovnali o minútu neskôr, keď sa im naskytla dvojnásobná presilovka: po prihrávke Paľova najprv prekazil Tománkovi radosť betón Konráda, ale na druhý pokus to už vyšlo, keď puk putoval pod hornú žŕdku.

Slovan sa dostal opäť do vedenia v 13. min po peknej akcii. Bakoš našiel Bulíka a ten pohodlne poslal puk do odkrytej domácej bránky - 1:2.

Banskobystričania mohli vyrovnať v 16. min. Marcinek obkorčuľoval svätyňu Konráda, ale pred ním sa už nepresadil a potom ani Hričina s Heizerom.

Druhá tretina priniesla kvalitný hokej. Domáci sa vyrovnali hosťom v rýchlosti i v technike a predviedli pekné hokejové okamihy. Najprv sa pred ležiacim Kostúrom nepresadil hosťujúci Bakoš. V 23. min "barani" dostali rýchlo puk do tretiny, Češík ho následne od modrej poslal pred bránku, kde Kokavec iba nastavil hokejku a vyrovnal na 2:2.

V 25. min sa rútil Kokavec sám na brankára, ale neuspel. Banskobystričania boli v nápore, ale v ďalšej minúte voľný Hričina z dvoch metrov neprekonal brankára hostí a v 29. min to nevyšlo ani rýchlym útočníkom Tománkovi so Sýkorom, keď posledný menovaný zakončoval. Slovan odpovedal v 31. min peknou pozdĺžnou prihrávkou z pravej strany na voľného Šatana a ten sa pred Kostúrom nemýlil - 2:3.

V 34. min v presilovke Sýkora ešte trafil iba žŕdku, ale všetko si to vynahradil o štyri minúty neskôr, keď mu Brňák poslal puk na útočnú modrú, banskobystrický mladík sa dostal cez medzeru medzi dvoma obrancami Slovana až pred Konráda a šikovne "šuchol" puk za jeho chrbát pri pravej žrdi - 3:3.

Tretia tretina vyšla lepšie hosťujúcim hráčom, ktorí strelili dva góly, hoci domáci tím nebol ďaleko od opačného výsledku. Banskú Bystricu môžu mrzieť nevyužité šance.

Aktívni boli najmä Kristoffersson a Sýkora. V 50. min. Kostúr prekazil radosť Bakošovi, ale o minútu neskôr - po Skokanovej prihrávke spoza bránky - už nedokázal zakročiť proti Bulíkovi, ktorý dosiahol svoj tretí gól v tomto zápase - 3:4.

Domáci potom pritlačili, ale v poslednej minúte im nevyšla power-play. V čase, keď Kostúr vykorčuľoval na striedačku, stanovil gólom zo stredu klziska Šatan na konečných 3:5.

ico

HC'05 B. Bystrica - Slovan Bratislava 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)

Góly: 10. Tománek (Paľov, Haverinen), 23. M. Kokavec (Kapuš, Češík), 38. Ján Sýkora (Brňák, Cebák) - 5. Bulík (Balej, Bohunický), 13. Bulík (M. Bakoš, Balej), 31. Šatan (L. Hudáček, Preisinger), 51. Bulík (D. Skokan, Balej), 60. Šatan (I. Ďatelinka)

Vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, M. Grečko, 2010 divákov

Banská Bystrica: Kostúr - Bambúch, Haverinen, Cuník, P. Huba, Brňák, Cebák, Kubka - Tománek, Jokila, Ján Sýkora - Kútny, Paľov, Kristoffersson - M. Kokavec, Kapuš, Češík - T. Hričina, Heizer, Marcinek

Slovan: Konrád - Dobroň, Bohunický, Švarný, Jass, P. Frühauf, I. Ďatelinka - L. Hudáček, Kukumberg, Šatan - M. Bakoš, Preisinger, A. Kudrna - M. Sloboda, Bulík, Balej - J. Cíger, D. Skokan, Buc

Tréneri hodnota:

Milan Staš (asistent trénera Banskej Bystrice): "Z našej strany to nebol zlý zápas. Trikrát sme dokázali vyrovnať, dá sa však povedať, že sme zlyhali skôr v obrane ako v útoku. Defenzívna hra bola slabá, robili sme veľa individuálnych chýb aj systémových, preto sme si nezaslúžili vyhrať. Za stavu 3:3 sme sa pokúšali strhnúť víťazstvo na našu stranu, ale nepodarilo sa nám to. V závere sme nemali sily ani čas znovu vyrovnať vývoj zápasu. Škoda, lebo aspoň bodík sme si za bojovnosť zaslúžili."

Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Sme radi, že sme potiahli šnúru a máme tretie víťazstvo v rade. Navyše, na ľade súpera, u ktorého sa nevyhráva najľahšie. Sme spokojní s výkonom, ktorý sme predviedli, pretože máme viacero zranených hráčov. Našťastie, na hre to nebolo príliš poznať. Som rád, že sme sa ujali vedenia, ale potom sme sa nechali zbytočne vylučovať, čo súper využil. Inkasovali sme gól, ale s prvou tretinou môžem byť spokojný. V druhej tretine sme robili zbytočné chyby v strednom pásme. Mali sme hrať jednoduchšie. Do tretej tretiny sme vložili všetky sily a som rád, že sme to dotiahli do víťazného konca. Odohrali sme dobrý zápas."

začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice prehrali v extralige už piaty zápas v rade