Košice porazili Myjavu, Slovan Ružomberok

Sportnet|24. okt 2012 o 18:38

Futbalisti MFK Košice zvíťazili v domácom prostredí v úvodnom štvrťfinálovom zápase slovenskej pohárovej klubovej súťaže Slovnaft Cup-u 2012/2013 nad Spartakom Myjava 2:0.

KOŠICE. V stredajších štvrťfinálových zápasoch futbalového Slovnaft Cupu uspeli oba domáce tímy - ŠK Slovan Bratislava a MFK Košice - a sú bližšie k postupu do jarného semifinále.

"Belasí" si na domácom trávniku na Pasienkoch poradili s Ružomberkom 2:0, zhodným výsledkom sa skončilo aj meranie síl medzi MFK Košice a Spartakom Myjava, z úspechu sa po záverečnom hvizde radovali "východniari". Odvetné stretnutia sú naplánované na utorok 6. novembra.

MFK Košice - Spartak Myjava 2:0 (1:0)

Góly: 31. Novák (11 m), 90. Duda. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Dian, Jastráb, Kukoľ (všetci Myjava), 860 divákov.

MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Chupáč, Bašista, Sekulič - Huk, Kuzma - Novák (60. O. Diaby), Karaš (46. Duda), Gál-Andrezly (77. Pavúk) - C. Diaby

Spartak Myjava: Solnička - Kvasnica, Majerník, Černáček, Mrva - Neoveský - Petráš (73. Kukoľ), Bruško (69. Sládek), Dian (59. Ďuriš), Jastráb - Harsányi

Už v 4. minúte duelu pohrozil z pravej strany Novák, no lopta z jeho kopačky putovala iba vedľa bránky hostí. Ten istý hráč vysunul o štyri minúty neskôr do gólovej šance Diabyho, ale ten zoči-voči Solničkovi poslal loptu iba vedľa ľavej žrde.

V 17. minúte poslal Gál-Andrezly z ľavej strany center na hlavu Nováka a ten iba tesne minul priestor hosťujúcej brány. Hostia mohli otvoriť skóre duelu v 20. minúte, ale Harsányi po obrovskej chybe Chupáča nedokázal v samostatnom úniku prekonať Tofiloského a loptu poslal iba vedľa jeho pravej žrde.

V 31. minúte obrana hostí vo vlastnej šestnástke nedovolene atakovala Kuzmu a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Novák a s prehľadom skóroval - 1:0. Tri minúty pred koncom polčasu ešte Chupáč v dobrej šanci napálil obrancu hostí a s následnou Karašovou hlavičkou si poradil myjavský gólman Solnička.

V úvode druhého dejstva sa hral v košickom Čermeli "medzišestnástkový" futbal. Až v 59. minúte sa dostal k dobrému zakončeniu Bašista, ktorý po rohovom kope Kuzmu hlavou poriadne vystrašil Solničku v bráne hostí. V ďalšom priebehu obidve mužstvá predovšetkým pozorne bránili a vyrážali do rýchlych kontier.

V 75. minúte sa ocitol v dobrej šanci hosťujúci Jastráb, ale jeho zakončenie minulo priestor košickej brány. V 90. minúte zdvojnásobil náskok domácich do odvety Duda.

Ján Kozák, tréner Košíc: "Samozrejme 2:0 je dobrý pohárový výsledok, ale je to iba prvý polčas. Myjava ukázala svoju silu, majú tam skúsenosť a vidno, že sa tam zapracúvajú i mladí hráči. Určite na nás čaká ťažká odveta. Najväčšie problémy nám robil Harsányi, ktorý je silový a rýchlostný typ. Našťastie pre nás nepremenil svoje šance. My sme si však dokázali vypracovať viacero gólových šancí, najmä v prvom polčase, keby sme dali gól na 2:0 tak by sa zápas vyvíjal inak. Dali sme šancu i mladým hráčom, niekedy tam síce bolo menej kvality, ale ja som spokojný."

Ladislav Hudec, tréner Myjavy: "Obidve mužstvá dali šancu viacerým hráčom. Niekto sa ukázal v dobrom svetle, niekto v horšom. Druhý gól bol z našej strany zbytočný, no Košice mali viac šancí ako my. V priebehu zápasu sme mohli ísť do vedenia my, predovšetkým keď mal šancu Harsányi. Z družstva Košíc sa mi páčil Novák, s ktorým sme mali veľa problémov. Mrzí nás druhý gól, pretože 0:2 je ťažký výsledok."

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 10. Peltier, 55. Hlohovský. Rozhodovali: Kráľovič - Sluk, Vorel. 468 divákov.

ŠK Slovan: Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Kopic - Kladrubský, Kopúnek - Halenár (62. Grendel), Žofčák (70. Pauschek), Hlohovský - Peltier (83. Ledesma)

MFK Ružomberok: Zich Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik - Nagy Lupták (78. Pekár), Ďubek, Serečin (46. Lovás), Kotora (66. Almaský)- Mukendi

Domáci brankár Kováč musel zasahovať hneď v prvej minúte po šanci z rohového kopu. Na druhej strane gólový center Peltiera nenašiel adresáta. V 10. minúte však Kopúnek poslal mäkký center do šestnástky, lopta sa odrazila k Peltierovi a ten prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0.

Aj naďalej však bolo na oboch stranách veľa nepresností v medzihre a tak šancí nebolo veľa. V 23. minúte vyzval Žofčák kolmicou na skórovanie Peltiera, ale ten v dobrej pozícii loptu zle trafil. Hostia mali najväčšiu šancu po zaváhaní Bagayoka, ale Kolčák upratal loptu na bránkovej čiare pred Luptákom.

V ďalšom priebehu prvého polčasu Zich vyboxoval Hlohovského tvrdú strelu z uhla a v 38. minúte neusmernil Peltier do siete gólový center Žofčáka.

V komornej atmosfére chýbali kvalitnejšie futbalové akcie aj po zmene strán, hralo sa väčšinou medzi šestnástkami. Chýbal na oboch stranách moment prekvapenia, prevládala opatrnosť. Napriek tomu sa v 54. minúte skóre menilo. Hlohovského strelu v šestnástke tečoval jeden z hráčov hostí k bližšej žrdi a bolo 2:0.

Slovan bez väčších problémov kontroloval vývoj zápasu, dostával sa častejšie k štandardným situáciám, ale už bez gólového efektu. Hostia pôsobili v ofenzíve bezradne a čestného gólového úspechu sa nedočkali ani v závere po ojedinelej strele fyzicky disponovaného Mukendiho a delovke striedajúceho Pekára.

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Hrali sme to, čo sme potrebovali. Chceli sme si vytvoriť dobrú pozíciu pred odvetou a to sa nám aj podarilo. Škoda, že sme nepridali ešte gólik naviac. Inak si myslím, že to bol dobrý zápas. Teší ma, že zapadli do zostavy aj hráči, ktorí v lige nehrali.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Slovan zaslúžene vyhral. Prvý aj druhý inkasovaný gól by sme pri väčšom dôraze nemali dostať. Opakujem, Slovan potvrdil svoje skúsenosti a vyhral zaslúžene. Naopak, nám chýbal dôraz v súperovej šestnástke a preto sme sa ani nepresadili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Košice porazili Myjavu, Slovan Ružomberok