Košice odvolali trénera Tomka, hoci sú v extralige na prvom mieste

Anton Tomko už nie je trénerom Košíc.
Anton Tomko už nie je trénerom Košíc. (Autor: SITA)
Sportnet|20. jan 2015 o 12:37

Hokejisti Košíc získali v extralige v tomto roku iba šesť bodov. Nový tréner by mal byť známy do piatka.

KOŠICE. Vedúci tím hokejovej Tipsport extraligy HC Košice mení trénerov. Na lavičke úradujúceho majstra končí dvojica Anton Tomko a Pavol Zůbek. Vedenie klubu sa s nimi dohodlo na ukončení spolupráce.

"K tomuto kroku sme sa rozhodli po nevýrazných výkonoch mužstva od začiatku tohto roka. Zmenou trénerskej dvojice chceme dať zároveň mužstvu nový impulz a zlepšiť výkony celého tímu. Novú trénerskú dvojicu chceme predstaviť čo najskôr, aby mužstvo viedla už v piatkovom derby s Popradom," uviedol šéf klubu Juraj Mondík.

Nespokojnosť aj s hráčmi

Zároveň naznačil, že nespokojnosť nebola iba s činnosťou trénerov, no i prístupom niektorých hráčov. "Očakávam, aby sa každý z nich zamyslel, pozrel sa do zrkadla a povedal si sám pre seba, čo môže priniesť pre tento tím. Trénerom ďakujem za odvedenú prácu," konštatoval Mondík.

Nová trénerská dvojica by mala viesť už štvrtkový tréning. Mená však neprezradil. "K tejto otázke sa nebudem vyjadrovať, musíte nám nechať čas. Verím, že to čím skôr uzavrieme," dodal.

Oceliari sú v tabuľke extraligy na prvom mieste s jednobodovým náskokom pred Banskou Bystricou. Prehrali však ostatné tri zápasy, naposledy na ľade poslednej Skalice 3:6. V roku 2015 zo šiestich zápasov získali len šesť bodov.

Štvrtá výmena

Tomko viedol Košice od sezóny 2013/2014, v ktorej získal majstrovský titul. V klube pôsobil ako asistent v sezónach 2006/2007 a 2007/2008, v tej prvej sa tešil zo zisku bronzových medailí, v druhej zo striebra. V nasledujúcom ročníku sa stal hlavným trénerom a Košice priviedol k prvému titulu zo zlatého hetriku.

V tejto sezóne už menili trénerov pred Košicami tri kluby. Najskôr na prelome septembra a októbra nahradil Jozefa Zavadila pri žilinskom mužstve Peter Mikula. Neskôr v Martine Daniela Babku vymenil Jaroslav Török a v Piešťanoch Romana Sýkoru český kouč Leo Gudas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice odvolali trénera Tomka, hoci sú v extralige na prvom mieste