Košice neprelomili myjavský komplex

Rozhodol jediný gól. Vladimír Kukoľ a Lukáš Pelegríni, obaja zo Spartak Myjava, a Ondrej Duda z MFK Košice.
Rozhodol jediný gól. Vladimír Kukoľ a Lukáš Pelegríni, obaja zo Spartak Myjava, a Ondrej Duda z MFK Košice. (Autor: sita)
Sportnet|2. sep 2013 o 00:00

Ani vo štvrtom vzájomnom ligovom zápase s Myjavou Košičania neprišli na to, kde je pes zakopaný, že to na ňu nevedia.

A aj keď sa východniari tomu bránia, už to začína zaváňať komplexom. Navyše, už štyri kolá po sebe sa nevedia zbaviť zlozvyku, ktorý ich trápi, nie a nie dosiahnuť iný výsledok ako 0:1.

KOŠICE. Tentoraz sa žlto-modrí nenechali nachytať pri kopaničiarskych štandardkách, ba ubránili sa aj driemotám v úvode zápasu, ktoré rozhodli o ich prehrách v minulej sezóne, ale s takou streleckou produkciou, ako sa už mesiac v lige prezentujú, na lepší výsledok ako bezgólovú remízu pomýšľať asi nemohli.

A to ešte museli veriť, že domáci gólovo neudrú. Pri druhopolčasovej presilovke Košičanov (Marček musel ísť pod sprchu už v 49. minúte) to bolo síce málo pravdepodobné, ale predsa.

Nie až vtedy, keď tečie do topánok

Tréner Myjavy Ladislav Hudec hovorí o ich špecialite, strieľať góly v oslabení, Dunajskej Strede tak dali štyri, Košičanom jeden. Aj ten, pri súčasnej streleckej impotencii Košičanov, im stačil na víťazstvo.

„Chýba nám väčšia kvalita smerom hore, nad čím sa treba zamyslieť,“ vraví opora zadných radov MFK Peter Bašista.

„Poviem to len za seba, do Myjavy, aj keď toho súpera nemám rád, som išiel s tým, že tam vyhráme, ale keď budeme stále pokračovať takýmto štýlom, na víťazstvá nemôžeme pomýšľať. Mám taký pocit, že niektorí hráči nedávajú do toho toľko, koľko by mali. Mám na mysli niektorých, ktorí majú dôveru trénera, alebo hrajú aj preto, že na rozdiel od iných hráčov, ktorí by boli v ofenzíve osožnejší, sú zdraví. Ale prostredníctvom novín nechcem nikoho kritizovať, je to vec kabíny,“ vraví zadák, ktorý sa v závere súboja s Myjavou zdravo nasrdil, keď opäť, vďaka nedôraznému útoku, hrozila prehra.

Peter Bašista nestrieľa často, ale keď sa už odhodlá, tak to stojí za to. Jeho ranu z dobrých 35 metrov však brankár Myjavy Solnička vyrazil.

„Keď to súper s deviatimi hráčmi po vedúcom góle úplne zatiahol, priam sa žiadalo strieľať z diaľky. No my, namiesto toho, aby sme to takto skúšali, chceme ďalej kombinovať. Mali sme sa o streľbu z väčších vzdialeností pokúšať už skôr, a nie až vtedy, keď nám tečie do topánok. Aj preto som to skúsil. Lopta mi dobre sadla, strela bola prudká, pod brvno, nečakal som, že to brankár vyškriabe.“

Chýba im cit

Žiaľ, bola jediná, a pre Petra Bašistu posledná na niekoľko zápasov. Lebo v závere súboja s Myjavou, po „hromadnej šarvátke“ mu rozhodca Fajčík ukázal červenú.

„Po mojom zákroku mi súperov hráč ležal na nohe, a ja som sa ju snažil vytiahnuť spod jeho hlavy. Nebol v tom žiaden úmysel zraniť ho, iba som chcel tú nohu spod jeho hlavy dostať, ale oni z toho urobili poriadne divadlo. A naši rozhodcovia nemajú žiaden cit pri riešení takýchto situácií. Nič nepoviem, keby mi dal žltú kartu, ale on z voleja vytiahol červenú, takže to bude možno viac ako tri zápasy, čo budem stáť. Veľmi ma to mrzí, lebo si dávam veľký pozor, v tejto sezóne som ešte nemal ani jednu žltú kartu. A zrazu hneď červená. No čo už, budem trénovať s chlapcami, kým mi trest vyprší, a budem sa ich snažiť motivovať, aby na sebe pracovali. To, že nedávame góly je hlavne o psychike, treba makať, drieť aj na tréningoch, a potom sa to určite zlomí.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice neprelomili myjavský komplex